Εξάρχεια: «Όχι Μετρό στην πλατεία» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία

Μαζική η συμμετοχή κατοίκων, αλληλέγγυων, αναρχικών και αριστερών οργανώσεων στην πορεία ενάντια στην κατασκευή μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. «Μόνος χαμένος αγώνας, αυτός που δεν δόθηκε».

Πάνω από 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν από τις 18:00, μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο, επί της Πατησίων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των διοργανωτών της συγκέντρωσης ενάντια στην κατασκευή μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και την αστυνομοκρατία στην περιοχή. Ο ετερόκλητος κόσμος αποτελούνταν από ανθρώπους όλων των ηλικιών και προέρχονταν από ένα ευρύ φάσμα του αντιεξουσιαστικού χώρου και της αριστεράς.

Λίγο μετά τις 19:00, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας προς την πλατεία Εξαρχείων, η οποία μέχρι και αυτή την ώρα παραμένει αποκλεισμένη από δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ.

Την πορεία «επίβλεπε» καθ΄’ολη τη διάρκεια της ισχυρή αστυνομική δύναμη, συνοδευόμενη και από ένα drone που κατέγραφε κάθε κίνηση των διαδηλωτών καθώς και από μια αύρα εκτόξευσης νερού.

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στον δρόμο ενάντια στην εγκατάσταση του μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων και την τουριστικοποίησή της. Τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης,όπως και κατά της αστυνομίας επικράτησαν.

 

Κατά την λήξη της πορείας και ενώ ο κόσμος προσπαθούσε να προσεγγίσει την αστυνομοκρατούμενη πλατεία, σημειώθηκαν κάποιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Συνεχίζονται μάλιστα μέχρι αυτή την ώρα οι ρίψεις κρότου- λάμψης κ δακρυγόνων γύρω από πλατεία και στους δρόμους που την περιβάλλουν. Παράλληλα, ο κόσμος επιμένει και δεν κάνει πίσω, φωνάζοντας συνθήματα.