Εξάρχεια: Καταγγελία για ξυλοδαρμό γυναίκας και κλοπή από τα ΜΑΤ

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία για το όργιο αστυνομικής βίας που εκτυλίσσεται στην πλατεία Εξαρχείων σε κάθε σχεδόν διαμαρτυρία κατά της ανέγερσης του μετρό αλλά και κατά της αμφισβητούμενης ανάπλασης στον Λόφο του Στρέφη, στο πλαίσιο «δωρεάς» 1,15 εκατομμυρίου ευρώ από την επενδυτική «Prodea Investments», προχώρησε η γνωστή δικηγόρος Άννυ Παπαρούσου.

EK EKSARXEIA

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook, το βράδυ της Παρασκευής, στο περιθώριο άλλης μια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που τα ΜΑΤ «έπνιξαν» στα χημικά και στα δακρυγόνα, μια γυναίκα φέρεται να τραμπουκίστηκε και να ξυλοφορτώθηκε από αστυνομικούς, ενώ μόλις την άφησαν να φύγει διαπίστωσε ότι της έλειπαν τα χρήματα που είχε στην τσάντα της.

Σημαντική και συνάμα πολύ ανησυχητική λεπτομέρεια της καταγγελίας είναι ότι, σύμφωνα με την δικηγόρο, το περιστατικό έγινε μέσα στο εργοτάξιο του Μετρό, αφού αστυνομικοί έσυραν εκεί μέσα τη γυναίκα.

Το περιστατικό έγινε όταν, σύμφωνα με την κ. Παπαρούσου, η γυναίκα πήγε να πάρει το μηχανάκι της και στοχοποιήθηκε από αστυνομικούς.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Χθες βράδυ (σ.σ. εννοεί Παρασκευή) εκτός από τις παράνομες συλλήψεις και προσαγωγές, τις κακοποιήσεις και τα βασανιστήρια στους συλληφθέντες, καταγράφηκε και το ακόλουθο περιστατικό: Γυναίκα που πάει να πάρει το μηχανάκι της από την Τσαμαδού στοχοποιείται από τους αστυνομικούς-φρουρούς της λαμαρίνας και την τραμπουκίζουν. Εκείνη απαντά και η λαμαρίνα ανοίγει. Την τραβούν μέσα στο εργοτάξιο και την κακοποιούν. Επειδή φώναξε βοήθεια και υπήρχε κόσμος έξω, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το γνωστό έργο τους και ύστερα από λίγο την άφησαν να φύγει με μώλωπες σε όλο της το σώμα, αλλά αρτιμελή. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι της έλειπαν τα 100 ευρώ που είχε στην τσάντα της. Το αυθαίρετο εργοτάξιο της Πλατείας Εξαρχείων ανοίγει που και που και λειτουργεί και ως άντρο βασανιστών και κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου».

eksarxeia