Newsroom

Newsroom

Έξαλλος ο Τραμπ με το φιάσκο της Τάλσα

Μικρότερη της αναμενόμενης η προσέλευση στην προεκλογική συγκέντρωση του Αμερικανού προέδρου - Επίθεση στα ΜΜΕ από συνεργάτη του

ap tritf

Η προεκλογική ομάδα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πέρασε χθες Κυριακή στην αντεπίθεση μετά τη μικρή συμμετοχή στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Ρεπουπλικάνου εδώ και τρεις μήνες στην Τάλσα, κατηγορώντας διαδηλωτές και μέσα ενημέρωσης ότι εμπόδισαν ή επηρέασαν τους υποστηρικτές του ώστε να μην παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τραμπ είχε διαβεβαιώσει ότι “σχεδόν ένα εκατομμύριο” άνθρωποι είχαν ζητήσει εισιτήριο για την προεκλογική του συγκέντρωση στην Τάλσα της Οκλαχόμα, μια συντηρητική πολιτεία στην οποία είχε κερδίσει με διαφορά το 2016.

Όμως σε βίντεο που μεταδόθηκαν από την εκδήλωση φαίνονται πολλές κενές θέσεις. Ακόμη και τα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ αναφέρονταν χθες στην αποτυχία της συγκέντρωσης, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Τραμπ “είναι έξαλλος”, μετέδωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο NBC και η εφημερίδα New York Times επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, στον οποίο αρέσει να απευθύνεται σε μεγάλα πλήθη, είχε δηλώσει πριν την συγκέντρωση ότι η αίθουσα έχει χωρητικότητα περίπου 20.000 ατόμων και είχε εκτιμήσει ότι δεν θα αρκέσει και γι’ αυτό είχε προετοιμαστεί και ένα γειτονικό συνεδριακό κέντρο 40.000 θέσεων.

Όμως ελλείψει θεατών, ο Τραμπ χρειάστηκε να ακυρώσει την τελευταία στιγμή το Σάββατο μια ομιλία που είχε προετοιμάσει για τους υποστηρικτές του που θα συγκεντρώνονταν εκεί.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Τάλσα μέτρησε περίπου 6.200 θεατές στην προεκλογική συγκέντρωση, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ έκαναν λόγο για τουλάχιστον 12.000 θεατές.

“Υπήρχαν πολλοί παράγοντες, όπως οι ανησυχίες για τις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιούνταν”, δήλωσε χθες Κυριακή η σύμβουλος της ομάδας του Αμερικανού προέδρου, η Μερσέντες Σλαπ.

“Υπήρχαν διαδηλωτές που εμπόδισαν” την είσοδο των θεατών, πρόσθεσε μιλώντας στο Fox News, ενώ πρόσθεσε ότι κάποιες οικογένειες ίσως δεν τόλμησαν να πάνε “με τα παιδιά τους λόγω των ανησυχιών εξαιτίας των διαδηλωτών”.

Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την προεκλογική εκδήλωση δεν διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα στις εισόδους του αθλητικού κέντρου, ενώ μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού είχαν αναπτυχθεί στη γύρω περιοχή.

Tik Tok

Εξάλλου η προεκλογική ομάδα του Ρεπουμπλικάνου προέδρου απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι μια εκστρατεία μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok ευθύνεται για τη χαμηλή προσέλευση θεατών στην Τάλσα.

Η ομάδα του Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας ότι έγιναν ψεύτικες κρατήσεις εισιτηρίων από χρήστες του Tik Tok, οι οποίοι στη συνέχεια δεν πήγαν στην προεκλογική συγκέντρωση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του σε μία χρήστρια του Tik Tok με το όνομα Μέρι Τζο Λάουπ η οποία είχε αναρτήσει ένα βίντεο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο καλούσε άλλους χρήστες να κλείσουν ένα από τα δωρεάν εισιτήρια για την εκδήλωση σε μια προσπάθεια να μειωθεί το κοινό της εκδήλωσης.

“Όλοι εμείς που θέλουμε να δούμε αυτή την αίθουσα των 19.000 θέσεων μισοάδεια ή εντελώς άδεια, ας κάνουμε κράτηση τώρα κι ας τον αφήσουμε να στέκεται μόνος του στη σκηνή”, λέει η Λάουπ στο βίντεο.

Ο Μπραντ Παρσκάλε διευθυντής της προεκλογικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι στις εκδηλώσεις αυτές τηρείται σειρά προτεραιότητας βάσει της προσέλευσης.

“Αριστεροί και τρολ του διαδικτύου που συμπεριφέρονται σαν να νίκησαν, πιστεύοντας ότι με κάποιο τρόπο επηρέασαν τη συμμετοχή στην συγκέντρωση, δεν γνωρίζουν τι λένε ή πώς λειτουργούν οι συγκεντρώσεις”, κατήγγειλε.

Οι κενές θέσεις οφείλονται στην κάλυψη της εκδήλωσης από τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία προσπάθησαν να αποθαρρύνουν τους πολίτες καθώς όλη την εβδομάδα “τους προειδοποιούσαν για την επιδημία covid-19 και τους διαδηλωτές”, πρόσθεσε ο Παρσκάλε. “Αυτό σε συνδυασμό με τις πρόσφατες εικόνες από αμερικανικές πόλεις να πυρπολούνται επηρέασε πολύ τους ανθρώπους που ήθελαν να έρθουν με τις οικογένειες και τα παιδιά τους στη συγκέντρωση”, εξήγησε ο ίδιος.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να αναρωτηθεί αν έχει νόημα να δίνονται διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους για να παρίστανται σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις “εφόσον δεν κάνουν τη δουλειά τους με επαγγελματισμό”.

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…