Έξαλλος ο Βαρουφάκης με «Νέα» και Παπαχρήστο – «Άναψε φωτιές» το άρθρο για Χουλιαράκη

«Σεισμός» από έναν διορισμό, γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος και έπεσε μέσα...

varoufakis

Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» που αναφέρεται στην αντίδραση του, Γιάνη Βαρουφάκη για το διορισμό του Γιώργου Χουλιαράκη ως συμβούλου του διοικητή της ΤτΕ, απαντάει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξαπολύει δριμεία επίθεση στα «μέσα της ολιγαρχίας» ενώ με σκωπτική διάθεση κάνει λόγο για «υποτίμηση της συνεισφοράς του κ. Χουλιαράκη».

«Τα μέσα της ολιγαρχίας έχουν κάθε λόγο να νιώθουν υποχρέωση στον κ. Χουλιαράκη. Ακόμα δεν έχουν ξεχάσει τον τρόμο που ένιωσαν το 2015 χάνοντας, έστω και για λίγο, τον απόλυτο έλεγχο επί του λαού τον οποίο χρεωκόπησαν», σημειώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Κραυγάζοντας “βάστα Γερούν” εναπόθεσαν όλες τους τις ελπίδες στην τρόικα. Για καλή τους τύχη, η τρόικα είχε φροντίσει να έχει φυτέψει δικό της άνθρωπο στην δική μας πλευρά: τον κ. Χουλιαράκη, ο οποίος δούλεψε ευσυνείδητα για να φέρει την συνθηκολόγηση».  

«Είναι απολύτως λογικό ο κ. Στουρνάρας, ο βασικός τοποτηρητής τρόικας την περίοδο εκείνη, να τον προσλαμβάνει σήμερα ως σύμβουλό του στην ΤτΕ», σχολιάζει ο Γ. Βαρουφάκης, τονίζοντας:  

«Είναι απολύτως κατανοητή η ευγνωμοσύνη που νιώθουν τα φερέφωνα της ολιγαρχίας στον κ. Χουλιαράκη. Όμως, κάποια από αυτά τα φερέφωνα τον αδικούν. Ο κ. Παπαχρήστος, για παράδειγμα, που σήμερα στα “ΝΕΑ” εξηγεί την μεταξύ μας σύγκρουση λέγοντας ότι τον θεωρώ “υπεύθυνο για την ενημέρωση Τσίπρα για τα όργια” που έκανα στα Eurogroup. Πρόκειται για άδικη υποτίμηση του ρόλου του κ. Χουλιαράκη».  

«Ο κ. Τσίπρας δεν χρειαζόταν τον κ. Χουλιαράκη να του μεταφέρει τις τοποθετήσεις μου στα Eurogroup -τις μάθαινε verbatim από εμένα τον ίδιο καθώς μάλιστα έθετα στη διάθεσή του τις μαγνητοφωνημένες συνεδρίες (όπως είχα ιερή υποχρέωση, δεδομένης της σκανδαλώδους έλλειψης πρακτικών).

Ο κ. Χουλιαράκης άλλο έργο επιτέλεσε, με αποτέλεσμα την σφοδρή μεταξύ μας σύγκρουση: Λειτούργησε ως μέρος της τρόικας στα παρασκήνια, υπονομεύοντας έμπρακτα και αποφασιστικά την διαπραγματευτική δύναμη και στρατηγική μας.

Αυτό η τρόικα εσωτερικού πρέπει να του το αναγνωρίσει», δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης και καταλήγει με υστερόγραφο, σύμφωνα με το οποίο «το κατά πόσο έκανε όργια στα Eurogroup μπορούν να το κρίνουν οι πολίτες ακούγοντας με τα ίδια τους τα αυτιά τις συζητήσεις σε εκείνα τα περίφημα Eurogroup – μέσα από τα Euroleaks που δημοσιοποίησε το ΜέΡΑ25».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων