Έξαλλος ο Ανδρέας Μικρούτσικος με την ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Κηφισιά: «Ντρέπομαι που έχω ψωνίσει από εκεί» (video)

Δεν άντεξε με αυτά που άκουσε και είδε

profile player 960x540 2

Πλήρες ρεπορτάζ σχετικά με την απόλυση μαύρης εργαζόμενης γυναίκας, από κατάστημα στην Κηφισιά, επειδή έκανε ράστα το μαλλί της, είχε η εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα», με την ίδια την κοπέλα μάλιστα να μιλάει για το περιστατικό που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Πιο συγκεκριμένα η 20χρονη κοπέλα ανέφερε ότι η ιδιοκτήτρια του καταστήματος της είπε ότι είναι ένα χάλι μαύρο και ότι το μαλλί αυτό είναι για τον Ομόνοια, με τον Ανδρέα Μικρούτσικο να γίνεται έξαλλος βλέποντας ξανά το επίμαχο βίντεο που είχε κυκλοφορήσει πριν από μερικές ημέρες.

Πιο αναλυτικά ο παρουσιαστής είπε: ««Η ιδιοκτήτρια είπε ότι αυτό δεν είναι ρατσισμός. Είναι η καρδιά του ρατσισμού. Το κουκούτσι του ρατσισμού κι αυτό είναι ρατσισμός. Επειδή τα μαλλιά είναι έτσι και άπτεται του ράστα, του χρώματός της, της κουλτούρας που έχει αυτή η γυναίκα, της είπε βρωμιάρα επί της ουσίας, Εξάρχεια και ό,τι χαρακτηρισμούς είχε στο μυαλό της. Είναι βαθύτατα ρατσιστική η διαδικασία. Ντρέπομαι.

Ντρέπομαι που ήμουν 20 χρόνια στην Κηφισιά και έχω περάσει από αυτό το μαγαζί κι έχω ψωνίσει. Ντρέπομαι στην κυριολεξία. Είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που θεωρούν τους εργαζόμενους… Δεν λέω ότι είναι καθολικό. Επειδή ήμουν 20 χρόνια Κηφισιώτης και γνώριζα την αγορά και έχω περάσει από αυτό το μαγαζί, είναι ντροπή! Να χρησιμοποιείς τον εργαζόμενο ότι είναι ένα πράγμα που το κάνεις ό,τι θέλεις και μάλιστα το απολύω και διώχνω άνθρωπο. Βαθύτατα ρατσιστική και φασιστική διάκριση»

Οργή με καταγγελία για ιδιοκτήτρια καταστήματος: Aπέλυσε μαύρη κοπέλα επειδή έκανε τα μαλλιά της πλεξουδάκια

Μια μαύρη εργαζόμενη γυναίκα κατήγγειλε πως ιδιοκτήτρια με κατάστημα ένδυσης στην Κηφισιά και τη Γλυφάδα απέλυσε την κόρη της που απασχολούταν σε ένα από τα καταστήματά της,  όταν εκείνη έκανε τα μαλλιά της braids (πλεξούδες).

Μάλιστα η ιδιοκτήτρια «δικαιολόγησε» την απόφασή της λέγοντας πως θεωρεί τις πλεξούδες της…βρώμικες.

«Τι να σου πω, είναι κάλος δικός μου, δεν είναι ρατσιστικό» απαντά στη μητέρα της νεαρής μαύρης εργαζόμενης η ιδιοκτήτρια καταστήματος ένδυσης στην Κηφισιά όταν της ζητά εξηγήσεις. Η ιδιοκτήτρια επαναλαμβάνει συχνά «δεν είναι ρατσισμός» ενώ χαρακτηρίζει τα κοτσιδάκια της νεαρής κοπέλας «βρώμικα».

Η γυναίκα που κατήγγειλε την απόλυση της κόρης της ανάρτησε βίντεο στα μέσα κοινωνικού δικτύου. Στο βίντεο όπου καταγράφεται και ο διάλογος με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η μητέρα της κοπέλας ακούγεται να λέει ότι χρειάστηκε να περάσει ώρες ατέλειωτες για να της πλέξει τα μαλλιά για τα Χριστούγεννα καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία.

Στη συνέχεια της εξηγεί πως το χτένισμα αυτό το κάνει στην κόρη της από όταν ήταν τριών ετών.

Δείτε το βίντεο στον παρακάτω λογαριασμό: @promis_unique

Τέτοια χτενίσματα  αποτελούν παράδοση αιώνων για τις μαύρες γυναίκες και όπως είναι ευρέως γνωστό, αναπόσπαστο μέρος της Αφρικανικής κουλτούρας. Οι πλεξούδες cornrows ή τα braids, αποτελούν μέρος τελετής και θεωρείται ότι έσωσε τη ζωή πολλών σκλάβων. Σήμερα, είναι ένα ευρέως δημοφιλές χτένισμα και στην Ευρώπη και η διάρκεια για την δημιουργία αυτού του χτενίσματος μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 5 ώρες ανάλογα με τον τύπο και το μήκος του μαλλιού.

Η οργισμένη αντίδραση της δημοσιογράφου Νατάσας Γιάμαλη:

«”Τι να σου πω, είναι κάλος δικός μου, δεν είναι ρατσιστικό” απαντά στη μητέρα νεαρής μαύρης εργαζόμενης η ιδιοκτήτρια καταστήματος ένδυσης στην Κηφισιά που της ζητά εξηγήσεις γιατί καθώς φαίνεται απέλυσε την υπάλληλο επειδή έκανε τα μαλλιά της braids (κοτσιδάκια). Η ιδιοκτήτρια επαναλαμβάνει συχνά «δεν είναι ρατσισμός» ενώ χαρακτηρίζει τα κοτσιδάκια «βρώμικα».
Κάποια συμπεράσματα:
📍Όποτε επαναλαμβάνεται επίμονα το «δεν είναι ρατσισμός» (σεξισμός/ ομοφοβία), ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ρατσισμός, (σεξισμός/ ομοφοβία).
📍Όταν περνούσε το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, κάποιοι/ες φωνάζαμε για την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης. Ο «κάλος δικός μου» δεν θα ήταν βάσιμος λόγος απόλυσης. Ούτε φυσικά ο ρατσισμός που κρύβει ο μανδύας του «κάλου».
📍Το ΣΕΠΕ – πάλι επι κυβέρνησης ΝΔ- μετατράπηκε σε ανεξάρτητη αρχή για να μην δέχεται τάχα «άνωθεν πολιτικές πιέσεις» κι από τότε έχει παροπλιστεί ο μοναδικός δωρεάν μηχανισμός ελέγχου των εργοδοτών. Άραγε, τώρα που το θέμα «σηκώθηκε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- που η κυβέρνηση φοβάται όπως ο «διάολος το λιβάνι»- ο λαλίστατος σε αυτά νυν υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης θα «παρέμβει» καλώντας το ΣΕΠΕ να επιληφθεί του θέματος;»

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

katexaki821

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

Τρόμο προκάλεσε ο οδηγός που κυκλοφορούσε με παραμορφωμένο αυτοκίνητο και χτυπούσε σε κιγκλιδώματα και πεζοδρόμια

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

flessa 1

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

Ο Γιάννης Μυλόπουλος ζητά να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε η Περιφερειακή…

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

image 7

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει για την συμμετοχή της στη Eurovision και για πρώτη φορά αποκαλύπτει…