Newsroom

Newsroom

Έξαλλος ο Αναστασιάδης με τους νεοναζί του ΕΛΑΜ – εντολή για μέτρα και απόδοση ευθυνών

Οργισμένος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κύπρου Nίκος Αναστασιάδης για τα σοβαρά επεισόδια που δημιούργησαν μέλη της νεοναζιστικής παράταξης ΕΛΑΜ, η οποία έχει σχέσεις με…

elam 0

Οργισμένος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κύπρου Nίκος Αναστασιάδης για τα σοβαρά επεισόδια που δημιούργησαν μέλη της νεοναζιστικής παράταξης ΕΛΑΜ, η οποία έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, στη Λεμεσό. 

Όπως μεταδίδεται από τη Λευκωσία η κυπριακή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει τα αναγκαία μέτρα και να αποδώσει ευθύνες για τα επεισόδια που δημιούργησαν φασιστικά και εξτρεμιστικά στοιχεία. Ήδη εκδόθηκαν εντάλματα συλλήψεως για δύο μέλη του ΕΛΑΜ, ενώ προχθές είχαν συλληφθεί δύο άντρες και μία γυναίκα. Παράλληλα διεξάγεται έρευνα για τη δράση της οργάνωσης, ενώ παρουσιάστηκαν και φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζονται μέλη της οργάνωσης να εκπαιδεύονται στρατιωτικά σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς. 

Το επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης όταν μέλη του ΕΛΑΜ, τα οποία φορούσαν μαύρα μπλουζάκια και κράνη, εισέβαλαν στο Δημοτικό Πολιτιστικό ΚέντροΠάνος Σολωμονίδης στη Λεμεσό, σπάζοντας γυάλινες εισόδους, φωνάζοντας συνθήματα και βρισιές, έριξαν κροτίδες, άναψαν πυρσό και επιχείρησαν να ματαιώσουν εκδήλωση με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ πρώην ηγέτη των τουρκοκυπρίων. 

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ταλάτ και απολογήθηκε για το επεισόδιο, δίνοντάς του τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να επισκέπτεται τις ελεύθερες περιοχές.
 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…