Έξαλλοι στο ΚΙΝΑΛ με την εκμετάλλευση της Φωφης από τον Μητσοτάκη (video)

Η επίθεση της Φώφης Γεννηματά στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή για τις δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες

5134316

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα απόσπασμα από ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, στην οποία εκθέτει την επικοινωνιακή πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξηγώντας ότι την δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία από τον ΕΟΠΥΥ, την είχε θεσμοθετήσει από το 2017 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από κοινή ερώτηση που είχαν καταθέσει γυναίκες βουλευτές από όλα κόμματα, διαψεύδοντας έτσι το αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ ότι η ίδια ήταν που είχε λάβει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Το βίντεο έφερε ξανά στην επιφάνεια ο λογαριασμός στο twitter Marka2, με ανάρτηση στην οποία μάλιστα τονίζει ότι το βίντεο το έστειλε βουλεύτρια του ΚΙΝΑΛ που «αηδίασε με την εκμετάλλευση του θανάτου της Φωφης Γεννηματα» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο βίντεο, η Γεννηματά τονίζει την ανάγκη ύπαρξης ψηφιακών μαστογράφων και στις δημόσιες δομές υγείας σε όλη τη χώρα και σημειώνει ότι θα είναι όλοι μαζί για να στηρίξουν τον πρωθυπουργό αν λάβει μια τέτοια πρωτοβουλία. 

Καταφέρεται όμως με σφοδρότητα κατά της επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος και ξεκαθαρίζει ότι την κάλυψη της συγκεκριμένης εξέτασης δεν την έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για επικοινωνία» είχε υπογραμμίσει τότε η Φώφη Γεννηματά, βάζοντας στη θέση του τον Κυρ. Μητσοτάκη που με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο του μαστού, είχε ξαναεπιχειρήσει την ίδια λαθροχειρία. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ωστόσο, του είχε θυμίσει ότι 45 γυναίκες βουλευτές όλων των κομμάτων είχαν υποβάλει αυτό το αίτημα το 2016, ότι αυτό έγινε δεκτό από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό το 2017, και ότι το μέτρο ισχύει από το 2017.

«Όχι κινήσεις εντυπωσιασμού πάνω σε αυτό το θέμα», του είχε επισημάνει σε έντονο ύφος από το βήμα της βουλής τότε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Πολιτική Μητσοτάκη με το όνομα της Φώφης

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον απροσδόκητο θάνατο της Φώφης Γεννηματά που σκόρπισε θλίψη σε όλη τη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ανακοινώνοντας πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού, το οποίο θα φέρει το όνομά της.

«Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές» σημειώνει ακόμη ο κ. Μητσοτάκης και καταλήγει:

«Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους».

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…