Εξαήμερη εργασία επιβάλλουν τα JUMBO στους εργαζόμενους – Τι λέει η καταγγελία

Για πίεση με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων κάνει λόγο ο Σύλλογος

4604881

Σε καταγγελία για την εταιρεία Jumbo προχωρά ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τονίζοντας ότι η εταιρεία επιβάλλει «με το “έτσι θέλω” την 6ημερη εργασία».

«Τον Ιανουάριο του 2019 η JUMBO επικαλούμενη την αυξημένη δουλειά στις περιόδους σχολικού, Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού, ουσιαστικά δηλαδή όλο το χρόνο, υποχρέωσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν μία τροποποιητική σύμβαση εργασίας η οποία μετατρέπει την 5ημερη εργασία σε 6ημερη. Σήμερα επιβάλει την 6ημερη εργασία με το “έτσι θέλω” και σε συναδέλφους που δε δέχτηκαν την τροποποίηση των συμβάσεων τους.
Αντί να προσλάβει προσωπικό, αντί να κάνει μόνιμους και  πλήρους απασχόλησης τους 4ωρους και τους εποχιακούς, εντατικοποιεί ακόμα περισσότερο τις συνθήκες εργασίας, επιβάλλοντας 6ημερη εργασία, στερώντας στους συναδέλφους το ρεπό τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η 6ημερη εργασία στην JUMBO έρχεται να προστεθεί στους χαμηλούς μισθούς, την ημιαπασχόληση,  τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την εντατικοποίηση και τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας που είναι καθεστώς. Όλα αυτά με την βούλα νόμων που έχει εξασφαλίσει η εργοδοσία από όλες τις κυβερνήσεις,  για να αυξάνει τα κέρδη της», τονίζεται.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων απαιτεί από την εταιρεία «να πάρει πίσω το 6ημερο. Όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν  το ρεπό τους,  ανεξάρτητα αν έχουν υπογράψει την τροποποιητική σύμβαση. Το ωράριο εργασίας να είναι συνεχές. Να σταματήσουν οι επιπλήξεις, οι αξιολογήσεις και η άσκηση πίεσης που μόνο σκοπό έχουν να τρομοκρατούν τους συναδέλφους και να τους εξωθούν στην παραίτηση ή να γίνονται άλλοθι για απολύσεις».

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

iran pyrayloi

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων