Newsroom

Newsroom

Εξαγριωμένοι οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν οπλισμένοι στο Καπιτώλιο

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 στην Ουάσινγκτον - Δείτε τα τελευταία τηλεγραφήματα των πρακτορείων

AP 21006698574895

Τα τελευταία τηλεγραφήματα:

– Κτίρια του Κογκρέσου εκκενώνονται από την αστυνομία, λόγω των διαδηλώσεων υποστηρικτών του Τραμπ.

– Διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου, ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

– Διακόπηκε η συνεδρίαση στο Κογκρέσο μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο διαδηλωτών-οπαδών του Τραμπ

– Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει τις προσπάθειες συντήρησης του κλίματος πόλωσης στις ΗΠΑ, αρνούμενος να παραδεχθεί την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν. Οι οπαδοί του Αμερικανού μεγιστάνα βρίσκονται στους δρόμους της Ουάσινγκτον εισβάλλοντας στο Καπιτώλιο λίγη ώρα μετά την ομιλία του απερχόμενου προέδρου της χώρας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ παίζει τα… ρέστα του, προκειμένου να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αλλαγή των «σκήπτρων» στον Λευκό Οίκο, επιμένοντας σε εμπρηστικές δηλώσεις οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο σε ορισμένους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του οι οποίοι σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) παραβίασαν τα προστατευτικά φράγματα του Καπιτωλίου, επιχειρώντας να εισβάλουν στο κτίριο.

Οι αρχές προχώρησαν σε άμεση εκκένωση χώρων και γραφείων, ερχόμενοι σε άμεση σύγκρουση με τους διαδηλωτές που βρέθηκαν στο προαύλιο χώρο, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει στα «περί νοθείας» στις εκλογές του Νοεμβρίου, αρνούμενος να παραδεχθεί την ήττα του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου, ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

 

Ο Τραμπ κάλεσε νωρίτερα τον αντιπρόεδρό του, Μάικ Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, ως προεδρεύων της έκτακτης συνεδρίασης στο Κογκρέσο.

«Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον ενός πλήθους υποστηρικτών που συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον. «Αν δεν το κάνει, θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμφιβάλλει για τη στάση του αντιπροέδρου του.

Από την πλευρά του, ο Πενς φέρεται να έχει ενημερώσει σχετικά με τις κινήσεις του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στην πιστοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Κογκρέσου

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των ΗΠΑ που πραγματοποιούν σήμερα μια σπάνια κοινή συνεδρίαση, άρχισαν να εξετάζουν την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων του Κολεγίου των Εκλεκτόρων που δείχνουν ότι ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν νίκησε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

‘Ενας αριθμός Ρεπουμπλικανών και από τα δύο Σώματα δήλωσαν ότι θα αμφισβητήσουν την πιστοποίηση μιας χούφτας Πολιτειών σε μια τελευταία προσπάθεια είτε να αρνηθούν τη νίκη του Μπάιντεν είτε να καθυστερήσουν την πιστοποίηση της νίκης του.

Άλλοι Ρεπουμπλικανοί είπαν ότι η προσπάθεια είναι λανθασμένη και θα μπορούσε να βλάψει το έθνος μακροπρόθεσμα. Έκαναν έκκληση για την ταχεία πιστοποίηση προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να ορκιστεί ο Μπάιντεν πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου. Οποιαδήποτε πρόκληση αναμένεται να απορριφθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή