Newsroom

Newsroom

«Εξαφανίστηκε» στο Google η φωτογραφία του Τσώρτσιλ από τη λίστα των βρετανών πρωθυπουργών

Λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στη Βρετανία και βανδαλισμού του αγάλματος του Τσώρτσιλ, η φωτογραφία του από τη λίστα των πρωθυπουργών της χώρας "εξαφανίστηκε".

winston churchill 2

Η φωτογραφία του Ουίνστον Τσώρτσιλ “εξαφανίστηκε” από τη λίστα της Google με τους Βρετανούς πρωθυπουργούς, την ίδια στιγμή που διαδηλωτές στη χώρα ζητούν την απομάκρυνση του αγάλματός του από την πλατεία του Κοινοβουλίου.

Ο ηγέτης της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ο μοναδικός, του οποίου το όνομα εμφανίζεται χωρίς φωτογραφία. Οι Clement Attlee, Nevlle Chamberlain και Stanley Bakdwin, οι οποίοι και διετέλεσαν τη θητεία τους πριν τον Τσώρτσιλ, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι πρώην πρωθυπουργοί, εξακολουθούν να εμφανίζονται με την εικόνα τους.

Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε από πολλούς ντροπιαστική, ενώ εργαζόμενος της Google, εξήγησε μεταξύ άλλων πως “Γνωρίζουμε την κατάσταση και θα φροντίσουμε να διορθωθεί. Δεν ήταν σκόπιμο”

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ύστερα από μια σειρά διαδηλώσεων στην Βρετανία και ένα ντιμπέιτ γύρω από το εάν θα έπρεπε το άγαλμα του Τσώρτσιλ να δεσπόζει στην πλατεία του Κοινοβουλίου.

Με αφορμή το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα, έντονα αντιρατσιστικές διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει και στη Βρετανία. Πολίτες της χώρας υποστηρίζουν πως το άγαλμα του Τσώρτσιλ είναι “προσβλητικό” για την ιστορία και τους πολίτες και διατείνονται πως πρέπει να μεταφερθεί σε κάποιο μουσείο.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια μιας εκ των διαδηλώσεων γράφτηκε με σπρέι η φράση “ήταν ρατσιστής” στη βάση του αγάλματος.

Αμέσως, οι δημοτικές αρχές του Λονδίνου το “έχτισαν”, προκειμένου να προστατευτεί από τις επικείμενες διαμαρτυρίες, ενώ ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον ανέφερε στο λογαριασμό του στο Twitter πως:

“Tο άγαλμα του Ουίνστον Τσώρτσιλ στην πλατεία του Κοινοβουλίου είναι μια μόνιμη υπενθύμιση του επιτεύγματός του στη διάσωση αυτής της χώρας – και ολόκληρης της Ευρώπης – από μια φασιστική και ρατσιστική τυραννία. Είναι παράλογο ότι αυτό το εθνικό μνημείο κινδυνεύει από επίθεση βίαιων διαδηλωτών. Ναι, μερικές φορές εξέφρασε απόψεις που ήταν και είναι απαράδεκτες για εμάς σήμερα, αλλά ήταν ήρωας και αξίζει πλήρως το μνημείο”

Πηγή:News247

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…