Newsroom

Newsroom

Εξαφανίστηκε ο αρχηγός της Interpol

Συναγερμός έχει σημάνει στη γαλλική αστυνομία για την εξαφάνιση του αρχηγού της Interpol.

5bb746f91dc52437438b4568

 

Ο Meng Hongwei, υπουργός της κινεζικής κυβέρνησης αναχώρησε την περασμένη εβδομάδα, στις 29 Σεπτεμβρίου για την Κίνα και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη του.

Ο 64χρονος ζει στη Λυών με τη σύζυγό του και τα παιδιά του και κανείς τους δεν έχει νέα του.

Γαλλικές αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο Reuters και στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι η οικογένεια του Meng δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του ή να εντοπίσει τον τόπο διαμονής του.

Ο Meng Hongwei εξελέγη πρόεδρος της Interpol τον Νοέμβριο του 2016.

Είναι επίσης αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας και υπήρξε προηγουμένως επικεφαλής του γραφείου αντιτρομοκρατίας της χώρας, της επιτροπής ελέγχου ναρκωτικών και της ακτοφυλακής.

Η θητεία του επικεφαλής της Interpol πρόκειται να διαρκέσει μέχρι το 2020.

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν ανησυχία για τους στενούς δεσμούς του κ. Meng με την κινεζική κυβέρνηση όταν ανέλαβε τη θέση αυτή πριν από δύο χρόνια.

«Αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό, δεδομένης της μακροχρόνια πρακτικής της Κίνας να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη Interpol για τη σύλληψη διαφωνούντων και προσφύγων στο εξωτερικό», δήλωσε ο Nicholas Bequelin, διευθυντής της Ανατολικής Ασίας στη Διεθνή Αμνηστία.

Το σχόλιο της Interpol 

Η Interpol ανακοίνωσε σήμερα ότι γνωρίζει τις αναφορές για την «υποτιθέμενη εξαφάνιση» του προέδρου της, Meng Hongwei, και ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία και την Κίνα.

«Είναι ένα ζήτημα για τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία και την Κίνα», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Interpol σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, και όχι ο Meng, είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού.

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…