Newsroom

Newsroom

Γιατί εξαφανίστηκαν σχόλια χρηστών από βίντεο του koutipandoras.gr στο Facebook;

Το σχόλιο που «εκνεύρισε» τον... αλγόριθμο

264059574 309127061083992 4629404975674471094 n

Μια περίεργη καταγγελία αναγνώστριας του koutipandoras.gr για διαγραμμένο σχόλιό της σε ανάρτηση της ιστοσελίδας στο facebook, οδήγησε στη διαπίστωση ότι ορισμένα σχόλια «εξαφανίζονται» ως δια μαγείας χωρίς καμία λογική αιτιολόγηση.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος Ελένη Φαναριώτου επικοινώνησε με την ιστοσελίδα και κατήγγειλε ότι ένα απλό σχόλιό της δεν εμφανίστηκε ποτέ στο facebook ενώ μία ημέρα αργότερα έλαβε ενημέρωση από την πλατφόρμα ότι το σχόλιο δε δημοσιεύτηκε επειδή δήθεν… παραβίαζε τους όρους της κοινότητας.

Το σχόλιο έγινε κάτω από το βίντεο που δημοσίευσε το koutipandoras.gr από την εξέταση του προέδρου της εταιρείας Initiative Μιχάλη Γκάλγκου από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση και στο οποίο ο μάρτυρας βρέθηκε σε δεινή θέση για τον αποκλεισμό του Documento από τη λεγόμενη «λίστα Πέτσα».

Το σχόλιο της κ. Φαναριώτου είχε ως εξής: «Μαϊντανό ψιλοκομμένο τον έκανε»

Αυτό το απλό και χωρίς ύβρεις σχόλιο, θεωρήθηκε… παραβίαση από το facebook, το οποίο το απέκλεισε χωρίς καμία εξήγηση. Σύμφωνα με την κ. Φαναριώτου, το σχόλιό της δεν δημοσιεύτηκε τη στιγμή που το έκανε, γεγονός το οποίο η ίδια απέδωσε αρχικά σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Ωστόσο, την επόμενη μέρα έλαβε την εξής ενημέρωση από το facebook:

Μετά από έρευνα του τμήματος social media του koutipandoras.gr, προέκυψε ότι στο συγκεκριμένο βίντεο το οποίο παρακολούθησαν πάνω από επτά χιλιάδες χρήστες δεν υπήρχε κανένα σχόλιο, γεγονός το οποίο στατιστικά είναι ιδιαιτέρως περίεργο. Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι στο βίντεο έχουν επιχειρηθεί να γίνουν όχι μόνο ένα, αλλά συνολικά τέσσερα σχόλια τα οποία δε δημοσιεύτηκαν ποτέ. Ακόμη πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι τα σχόλια αυτά δεν μπορούν να τα δουν ούτε οι διαχειριστές της σελίδας του koutipandoras.gr στο facebook, παρά το ότι συνήθως τα υβριστικά σχόλια που διαγράφονται αυτόματα από την πλατφόρμα είναι προσβάσιμα στους διαχειριστές.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…