ΜΚ

Μηνάς Κωνσταντίνου

Εξαφάνισαν την υπόθεση Θεοδωρικάκου σε 24 ώρες αλλά για τον Οικονόμου «δεν υπάρχει θέμα»

Τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να εξαφανίσει και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento που αναδεικνύει την πρωτοφανή και προκλητική συγκάλυψη.

5742333

Δεν φτάνει που εξαφάνισαν την υπόθεση του υιού του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μέσα σε ένα 24ωρο, με συνοπτικές διαδικασίες και αφήνοντας σύξυλο τον ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ που έκανε την σχετική καταγγελία τον περασμένο Ιανουάριο στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να εξαφανίσει και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento που αναδεικνύει την πρωτοφανή και προκλητική συγκάλυψη.

«Εγώ δεν είδα νέα στοιχεία» ήταν η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στην ερώτηση του documentonews.gr για τις νέες αποκαλύψεις για τη συγκάλυψη της υπόθεση του υιού του Τάκη Θεοδωρικάκου, αρνούμενος να αρθρώσει έστω μία λέξη για τα όσα αποκαλύπτονται.

Στην πραγματικότητα, στο φύλλο της Κυριακής αποκαλύφθηκε πως ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που κατήγγειλε την επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων δεν κλήθηκε καν για να καταθέσει. Ακόμα, πως ο σημερινός αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, υπαρχηγός της ΕΛΑΣ τον Ιανουάριο του 2023, όταν και ανέλαβε την πειθαρχική διερεύνηση των καταγγελιών, έθεσε με διαδικασίες εξπρές την υπόθεση στο αρχείο μέσα σε μόλις 24 ώρες αφότου έλαβε τη σχετική εντολή.

Μάλιστα, ο σημερινός αρχηγός Μαυρόπουλος δεν είχε καν στα χέρια του την κατάθεση που έδωσε στις 25 Ιανουαρίου 2023 στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (ΔΕΥ) της ΕΛΑΣ, όπως επισημαίνει o πρώην ανώτατος αξιωματικός σε αναφορά που κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μέσω του δικηγόρου του Γιάγκου Λαμπίρη.

Ακόμα, το Documento δημοσίευσε την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε στα κινητά τηλέφωνα του ανώτατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ, η οποία «καίει» τον Μιχ. Καραμαλάκη. Οπως αναφέρει ο πραγματογνώμονας, διαπιστώθηκε ότι από το κινητό του καταγγέλλοντα αξιωματικού την ημέρα του ελέγχου στον γιο του Τ. Θεοδωρικάκου είχαν αποσταλεί έξι φωτογραφίες στο κινητό τηλέφωνο του Καραμαλάκη. Στις φωτογραφίες –μία από τις οποίες δημοσιεύει επίσης το Documento– απεικονίζονται μεταξύ άλλων σακουλάκια με διάφορες ναρκωτικές ουσίες, όπως για παράδειγμα «φιξάκια που πιθανόν περιέχουν δόσεις ηρωίνης», «κοκαΐνη», κάνναβη και χασισέλαιο, σύμφωνα πάντα με την αναφορά του αξιωματικού.

«Εγώ δεν είδα νέα στοιχεία. Είδα μία ανακύκλωση πραγμάτων που έχουν ξαναπροβληθεί και που έχουν απαντηθεί στο παρελθόν. Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο που να προσκομίζουν» ανέφερε παρά όλα τα παραπάνω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ παρότι επιμείναμε ρωτώντας εάν δεν υπάρχει θέμα για την κυβέρνηση, απάντησε «όχι», επιβεβαιώνοντας την «συμφωνία σιωπής» και για αυτή την υπόθεση.