Εξαδάκτυλος: Τεχνικά προβλήματα κρατούν την Κοζάνη σε σκληρό lockdown

«H αλήθεια είναι ότι το καθεστώς της Κοζάνης πρέπει αν αναθεωρηθεί άμεσα επί τα βελτίω»

NewsRoom 13/01/2021 | 13:30

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο η Κοζάνη κακώς παραμένει σε συνθήκες σκληρού λοκντάουν, αφού η πραγματική  επιδημιολογική της κατάσταση δεν ανταποκρίνεται στον βαθμό των μέτρων που συνεχίζουν να ισχύουν στην περιοχή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το καθεστώς πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα, ενώ υποστήριξε ότι η κατάσταση οφείλεται σε «τεχνικά προβλήματα.

«H αλήθεια είναι ότι το καθεστώς της Κοζάνης πρέπει αν αναθεωρηθεί άμεσα επί τα βελτίω. Φαίνεται ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα που κρατούν την Κοζάνη σε ένα επίπεδο όπου δεν βρίσκεται πραγματικά», εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Μάλιστα, όταν κλήθηκε να εξηγήσει τι εννοεί με τη φράση «τεχνικά προβλήματα», σημείωσε ότι υπήρξε καθυστερημένη ενσωμάτωση αποτελεσμάτων των τεστ, με αποτέλεσμα να βγουν λάθος συμπεράσματα για την επιδημιολογική εικόνα της πόλης.

«Ενσωματώθηκαν τεστ με καποια καθυστέρηση που αυτό κάποια στιγμή μπορεί να συμβαίνει, μπορεί μ' αυτό το πράγμα να βγάζει κανείς λάθος συμπεράσματα», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Στο δίλημμα λιανεμπόριο ή Γ’ Λυκείου θα προτείνουμε άνοιγμα της αγοράς»

Για το δίλημμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου ή των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Καθώς τις τελευταίες μέρες έχει τεθεί το ζήτημα αν θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην παιδεία ή στην οικονομία που καταρρέει λόγω της πανδημίας, ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε πως η υγεία προηγείται.

Σε απάντησή του για το ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα, είπε ότι θα πρέπει να στηριχθεί η μεσαία τάξη, άρα να ανοίξει το λιανεμπόριο. «Αν είναι να κάνουμε ένα βήμα, το βήμα θα είναι αυτό.» 

Σχετικά με το click in shop, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως επί του πρακτέου είναι το ίδιο με την αγορά τροφίμων στο σουπερμάρκετ. 

Επίσης, είναι πολύ πιθανό στις «κόκκινες» περιοχές να υπάρξει ειδικό καθεστώς για το άνοιγμα της αγοράς, ανέφερε ο πρόεδρος.