Εξαδάκτυλος: Να διορθωθεί η απόφαση απαγόρευσης διαπεριφερειακής μετακίνησης σε ιδιώτη γιατρό

Να διορθωθεί άμεσα η απόφαση που απαγορεύει τις μετακινήσεις από νομό σε νομό για επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό μέχρι τις 10 Μαϊού, ζήτησε μεσώ του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ 100.3 ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

5011467 2

Όπως εξήγησε δεν λαμβάνει υπόψη ότι τουλάχιστον μισοί Έλληνες εξυπηρετούνται σε γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα, διερωτώμενος μάλιστα αν ο αστυνομικός θα κάνει το γιατρό.

Ανέφερε ως παραδείγματα ασθενείς που κατοικούν στην επαρχία και έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε σοβαρές επεμβάσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και χρειάζονται μετεγχειρητικό έλεγχο, ή γυναίκες που υποβάλλοντα σε εξετάσεις για τεχνητή γονιμοποίηση.

Σχετικά με την τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής των ειδικών για την πανδημία, σημείωσε  ότι είναι μια λογική πρόνοια της πολιτείας που θα πρέπει να αφορά όλους όσοι εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του κορονοιού όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Μάλιστα για αυτό ο ίδιος αποποιείται της ασυλίας μέχρι να προβλεφθεί το ίδιο για όλους τους γιατρούς.

Όπως εξήγησε άλλο είναι είναι λειτουργώ σε καιρό ειρήνης και άλλο σε πολεμικές συνθήκες σε μια ολοκαίνουρια ασθένεια με πίεση που το σύστημα δεν την αντέχει.

Σημείωσε ότι αν κάποιος γιατρός βρεθεί απέναντι σε κατηγορία για την αντιμετώπιση κορωνοιού θα αθωωθεί αλλά μέχρι να συμβεί αυτό θα ταλαιπωρηθεί και θα γίνει ένα ράκος. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο ίδιος τον Αύγουστο έλαβε επιστολή από ένα πρόσωπο που του ζητούσε να υπογράψει ότι αναλαμβάνει την ποινική και αστική ευθύνη για όποιον πάθει κάτι από την χρήση της μάσκας

Όπως είπε, υπέγραψε την δήλωση, και ζήτησε να λάβει αντίστοιχη για ο, τι πάθει όποιος ακούσει τον άλλον και δεν φορέσει μάσκα. Δεν πήρε όμως ποτέ απάντηση.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…