Εξαδάκτυλος: Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου

Να μην υπαρξει εφησυχασμός ούτε σε περιοχές όπου η επιδημιολογική εικόνα είναι καλυτερη ζητά ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

5023541 1

«Καθόλου καλή ιδέα» δεν θα ήταν το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, λόγω της επιδημιολογικής εικόνας που εξακολουθεί να παρουσιάζει η χώρα μας, ενώ ο ίδιος τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός ούτε και σε περιοχές που εμφανίζουν καλύτερη εικόνα.

«Στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα δεν θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο 14 Δεκεμβρίου. Και δεν ξέρω ποσό καλή είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που έχουν εξαιρετική εικόνα», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ενώ εκτίμησε ότι ίσως θα μπορούσε να εξεταστεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου μία εβδομάδα αργότερα, ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας. Παράλληλα, ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι δεν πρέπει να ανοίξουν οι λατρευτικοί χώροι.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι αν γίνουν πρόωρες κινήσεις, τότε θα υπάρξει αναζωπύρωση του τρέχοντος δεύτερου κύματος της πανδημίας, με την κυκλοφορία του ιού να κορυφώνεται. Όπως εξήγησε, «για να μιλήσουμε για τρίτο κύμα πρέπει να δούμε το δεύτερο να ξεθυμαίνει, δεν ξεθυμαίνει, συνεχίζεται το ίδιο».

Αναφορικά με τις περιοχές που παρουσιάζουν καλύτερη επιδημιολογική εικόνα, επεσήμανε το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης, που στις αρχές Οκτωβρίου είχε μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων, και μέσα σε λίγες εβδομάδες έφτασε να έχει 300 κρούσματα τη μέρα, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

katexaki821

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

Τρόμο προκάλεσε ο οδηγός που κυκλοφορούσε με παραμορφωμένο αυτοκίνητο και χτυπούσε σε κιγκλιδώματα και πεζοδρόμια

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

flessa 1

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

Ο Γιάννης Μυλόπουλος ζητά να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε η Περιφερειακή…