Newsroom

Newsroom

Εξαδάκτυλος – Βατόπουλος «αδειάζουν» την κυβέρνηση για τα πρωτοχρονιάτικα rapid tests

Στην επιτροπή ειδικών έχει συζητηθεί το μέτρο για δωρεάν self test, αλλά όχι για rapid test

5153312 1 1

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εν όψει και των γιορτών, και ένα από τα μέτρα που φέροναι να εξετάζονται (αν δεν έχει ακόμα “κλειδώσει”) είναι η υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού rapid test για την είσοδο σε κέντρα διασκέδασης και άλλους κλειστούς χώρους, όπου δεν επιτρέπονται ανεμβολίαστοι, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με το κόστος του rapid test μάλιστα να επιβαρύνει τους ίδιους τους πολίτες.

Ωστόσο, το ποιος έκανε αυτήν την αμφιλεγόμενη εισήγηση παραμένει μυστήριο. Ειδικά όταν, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, η επιτροπή δεν έχει κάνει τέτοια εισήγηση.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως στην επιτροπή έχει συζητηθεί το μέτρο για δωρεάν self test, καταχωρημένο, που θα κάνουν και οι εμβολιασμένοι για την είσοδο σε χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης, χωρίς πάντως να έχουν ληφθεί αποφάσεις. Για rapid test ούτε λόγος…

Ενστάσεις εξέφρασε και ο καθηγητή Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, που μιλώντας στην ίδια εκπομπή σχολίασε πως θα ήταν αρκετή εν όψει ρεβεγιόν μία ισχυρή σύσταση για self test και δε χρειάζεται να μπουν οι εμβολιασμένοι σε μία διαδικασία rapid testing.

 

 

Από την πλευρά του, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος επιβεβαίωσε πως η επιτροπή δεν έχει εισηγηθεί κανένα τέτοιο μέτρο, τονίζοντας: “Η Επιτροπή δεν έχει συγκληθεί εδώ και 15 ημέρες. Αντικειμενικά δεν έχει πάρει απόφαση για αυτό το θέμα. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν είπαν για τα δωρεάν self test εν μέσω των εορτών“.

 

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…