Εξ όνυχος τον λέοντα…

Μήπως έπαθε ΣΥΡΙΖΑ η Καθημερινή...;

Screenshot 9 2

Η “Καθημερινή” (5-11-22) στο κύριο άρθρο της σημειώνει:

“Μόνον η πλήρης και ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων θα διαλύσει τις όποιες σκιές έχει προκαλέσει. Όσο καθυστερεί η χώρα, θα κινδυνεύει να μπει σε μια πολύ σκοτεινή ατραπό…”.

Και εμείς που νομίζαμε ότι υποκλοπές γιόκ. Ότι όλα ήταν νόμιμα, ηθικά και καλώς καμωμένα προς υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, ταυτίζεται με το συμφέρον του άνακτος αυτοπροσώπως!!!

Μήπως έπαθε ΣΥΡΙΖΑ η Καθημερινή και φαντασιώνεται “σκοτεινές ατραπούς και κινδύνους” γι’ αυτό επανέφερε πομπωδώς το σκάνδαλο των υποκλοπών το οποίο επιχείρησε να θάψει ο αρχικοριός πρωθυπουργός επιβάλλοντας σιγή ασυρμάτου;

Μήπως έχει να κάνει με την αποκάλυψη ότι ο διευθυντής της Αλέξης Παπαχελάς φέρεται ότι ήταν στο στόχαστρο της ΕΥΠ;

Μήπως ο διεθνής αντίκτυπος του σκανδάλου και οι καταιγιστικές αποκαλύψεις που έφερε στο φως το Documento, “υποχρέωσαν” την εφημερίδα να προχωρήσει στην “εκταφή” των σκελετών του Μαξίμου προκειμένου να περισώσει την αξιοπιστία της;

Ή μήπως ξεχείλισε το ποτήρι με τα καμώματα του Κυριάκου και δεν είναι δυνατόν πλέον να καλύπτουν έναν εξουσιομανή που φοβάται τον ίσκιο του;

Δεν πρέπει να είναι άσχετο το πρωτοσέλιδο άρθρο της κ. Κατσουνάκη, στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας με τίτλο: “Πόσο Πάτση αντέχουμε;”. Σημειώνει μεταξύ άλλων:

“Σύμφωνα με την προχθεσινή δημοσκόπηση της MRB, ένα υψηλό ποσοστό θεωρεί το θέμα αυτό πολύ σοβαρό, ενώ σεβαστός αριθμός από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. πιστεύει ότι το κόμμα γνώριζε τις «δραστηριότητες» του βουλευτή. Το «σοκ της κοινής γνώμης» στην περίπτωση αυτή είναι ότι στο πρόσωπο του Ανδρέα Πάτση συμβολοποιείται αυτό που απεχθανόμαστε… Ένα πολιτικό σύστημα…με αδρανοποιημένα ανακλαστικά, προκειμένου να μη θιγεί η «συντεχνία». Εξηγούμαστε: Από το «πόθεν έσχες» εμφανιζόταν η εκρηκτική αύξηση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας κατά την κοινοβουλευτική θητεία του… Γιατί υποτιμήθηκε, λοιπόν, από τους κοινοβουλευτικούς ελέγχους η «υπόθεση Πάτση»; Να το πούμε αβλεψία, αβελτηρία, να το πούμε «είναι ένας από εμάς», να το πούμε, δηλαδή, συγκάλυψη; …”

Δεν αποτελεί σύμβολο απέχθειας μόνο ο Πάτσης αλλά και ό ίδιος ο μέχρι πρότινος αρχηγός του. Ο Πάτσης είναι η παρωνυχίδα του Μητσοτάκη. Εξ όνυχος τον λέοντα!!!

Το πόθεν έσχες του βουλευτή δεν ελέγχθηκε και μάλλον συγκαλύφτηκε όπως έγινε και με το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη, κι ας φωνάζει χρόνια τώρα ο Βαξεβάνης τον οποίο αποκαλούν εθνικό συκοφάντη επειδή αποκαλύπτει τα “λερωμένα, τ’ άπλυτα, τα παραπεταμένα” της φαμίλιας και των συνοδοιπόρων.

Ευπρόσδεκτη η έστω και ετεροχρονισμένη απέχθεια της Καθημερινής για τον Πάτση. Ίσως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου που θα διαβάζουμε και από την εφημερίδα του Αλαφούζου: “Πόσο Μητσοτάκη αντέχουμε;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία των τεσσάρων ημερών – Συνδυασμός βροχών, καταιγίδων και αφρικανικής σκόνης (video)

6159595

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία των τεσσάρων ημερών – Συνδυασμός βροχών, καταιγίδων και αφρικανικής σκόνης (video)

Οι καλές μέρες κατά την διάρκεια του Πάσχα δίνουν την θέση τους στην κακοκαιρία

Eurovision 2024: Πανικός με την «μάγισσα» της Ιρλανδίας – «Χριστέ και Παναγία πάμε σε διάλειμμα για ένα τρισάγιο» (video)

Eurovision

Eurovision 2024: Πανικός με την «μάγισσα» της Ιρλανδίας – «Χριστέ και Παναγία πάμε σε διάλειμμα για ένα τρισάγιο» (video)

«Πάμε για ένα διαφημιστικό τριών λεπτών για να προσευχηθούμε», ανέφεραν οι σχολιαστές της ΕΡΤ μετά…