Newsroom

Newsroom

"Έως τα Χριστούγεννα θα έχει ρυθμιστεί πλήρως το πλαίσιο για την αγορά παιγνίων" λέει ο Τσακαλώτος

Δύο ακόμα νομοσχέδια -ένα για την ευρύτερη λειτουργία των καζίνο και ένα για το διαδικτυακό τζόγο- προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών έως τα Χριστούγεννα, πέρα από αυτό που συζητείται ήδη σχετικά με τις «ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων» στην Επιτροπή Οικονομικών. Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος άφησε να εννοηθεί πως παίρνει το ρίσκο να μην ενημερώσει την Κομισιόν για το προς συζήτηση νομοσχέδιο.

5936ab671dc5243d798b4569

του Άγγελου Προβολισιάνου

Επί της ουσίας το σχέδιο νόμου που εισήλθε προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή έρχεται να δώσει νέα παράταση κατά 8 χρόνια στο χρονικό πλαίσιο που είχε τεθεί στην αρχική σύμβαση με τον ΟΠΑΠ, εξαιτίας της μείωσης του συνολικού αριθμού των VLTs που θα τοποθετηθούν ανά την επικράτεια και θα είναι 25.000 αντί 35.000 που είχαν συμφωνηθεί.

Επ’ αυτού, ο υπουργός αποσαφήνισε πως για τη σύμβαση που τροποποιείται και προβλέπει περισσότερα χρόνια για τα VLTs, η εταιρία ζητούσε παράταση 8 έως 11 χρόνια και το υπουργείο επέλεξε τη μικρότερη χρονικά πρόταση. «Ο τρόπος να το “φέρεις” στα ίσια είναι να κάνεις χρονολογική επέκταση» είπε αναφορικά με τη μείωση από 35.000 VLTs -όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί- σε 25.000. 

Σχετικά με τα καταστήματα νέου τύπου του ΟΠΑΠ που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους διευκρίνισε πως συνολικά θα είναι 500 και όχι 1.500, υποστηρίζοντας παράλληλα πως είναι καλύτερο να συγκεντρωθούν όλα τα VLTs σε λιγότερα σημεία για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο του παράνομου στοιχηματισμού. Επ’ αυτού, ειρωνεύτηκε τη ΝΔ, λέγοντας πως ο αριθμός 500 είναι το 1/3 του 1.500 και πως αν οι βουλευτές της αξιωματική αντιπολίτευσης έχουν κάποιο πρόβλημα στην κατανόηση αυτού μπορεί να τους το διευκρινίσει…

Για το ζήτημα του αλκοόλ εντός των καταστημάτων νέου τύπου, είπε πως θα επιτρέπονται οινοπνευματώδη χωρίς υψηλή περιεκτικότητα, κάνοντας ενδεικτική αναφορά στο κρασί. Ως προς το ζήτημα των εσόδων από τη φορολόγηση, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε πως φέτος δεν θα είναι υψηλά, αλλά από του χρόνου θα τεθεί ο στόχος για τα 100 εκατ. ευρώ, ο οποίος προοδευτικά τα επόμενα χρόνια μπορεί να φτάσει και τα 300 εκατ. ευρώ.

«Η καταστολή δημιουργεί παρανομία»

Αρχικά, παίρνοντας το λόγο για να τοποθετηθεί επί του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, τόνισε πως «είναι δύσκολο θέμα ο τζόγος γιατί υπάρχει ο παράνομος τζόγος και ο εθισμός». Κατά τον υπουργό Οικονομικών, η ευρωπαϊκή κοινωνία δεν χειρίζεται καλά το ζήτημα του εθισμού γιατί δεν γίνεται η απαιτούμενη συζήτηση για τα παρεπόμενά του σε όλες τις εκφάνσεις (αλκοολισμός κ.ο.κ.).

«Το ΚΚΕ προτείνει να μην υπάρχει νόμιμος τζόγος» είπε και εξέφρασε την άποψη πως η ιστορία αποδεικνύει ότι αυτό «δεν δουλεύει». Μάλιστα, έκανε αναδρομή στο ιστορικό παράδειγμα των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του αλκοόλ, ενώ αφηγήθηκε και το παράδειγμα της Σοβιετικής Ένωσης που ήταν έντονο το πρόβλημα του αλκοολισμού και του παράνομου τζόγου. «Η καταστολή είναι εκτός παιχνιδιού και δεν θα δουλέψει» επισήμανε, εξηγώντας πως εν τέλει δημιουργεί παρανομία που φτάνει εκτός ελέγχου.

Τέλος, αναφορικά με την στάση των κομμάτων στο νομοσχέδιο, υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων, ενώ τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης πλην του ΚΚΕ που καταψηφίζει εξέφρασαν επιφύλαξη.

Σάλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Βρετανίδα ολυμπιονίκης μαστίγωνε το άλογο της – Έμεινε εκτός διοργάνωσης (video)

Καταγραφή 28

Σάλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Βρετανίδα ολυμπιονίκης μαστίγωνε το άλογο της – Έμεινε εκτός διοργάνωσης (video)

Το σοκαριστικό βίντεο τραβήχτηκε πριν από 4 χρόνια, με την ίδια να αναφέρει ότι θα…

Οικονομόπουλος: Ξέσπασε αλλά γιατί – «Αν πούμε πατρίδα και θρησκεία θα μας θεωρήσουν χουντικούς»

Οικονομόπουλος

Οικονομόπουλος: Ξέσπασε αλλά γιατί – «Αν πούμε πατρίδα και θρησκεία θα μας θεωρήσουν χουντικούς»

Καλός λαϊκός τραγουδιστής ο Νίκος Οικονομόπουλος και καλύτερα να μείνουμε σε αυτό

Η Γιάννα Αγγελοπούλου και τα άλλα δύο ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

5331416

Η Γιάννα Αγγελοπούλου και τα άλλα δύο ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου φαίνεται πως δεν θα ανανεώσει τη θητεία της ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας…

Το γατάκι Σπέτσι τα κατάφερε: Η τουρίστρια που το έσωσε του έφτιαξε λογαριασμό στο Instagram και το παίρνει στην Αμερική (video)

σπέτσι

Το γατάκι Σπέτσι τα κατάφερε: Η τουρίστρια που το έσωσε του έφτιαξε λογαριασμό στο Instagram και το παίρνει στην Αμερική (video)

Το γατάκι από τις Σπέτσες, που είχε γίνει viral πριν από μερικές ημέρες φαίνεται πως…