Newsroom

Newsroom

EWG: Εκταμίευση των 2,8 δισ. στις 10 Οκτωβρίου αν υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα

Οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, τα οποία συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Euro Working Group.

57ed73711dc5242a338b4a19

Οι εκπρόσωποι των θεσμών ενημέρωσαν για την εφαρμογή των 12 προαπαιτούμενων, ενώ παράλληλα έγινε σαφές από την ελληνική πλευρά πως τα υπολειπόμενα τρία προαπαιτούμενα θα εκπληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ευρωπαίος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε πως εφόσον ρυθμιστούν και τα τελευταία προαπαιτούμενα, το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου θα είναι σε θέση να αποφασίσει για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ.

Επιπλέον, στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος ενημέρωσε το EWG για την πορεία των τεχνικών εργασιών σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, τα εν λόγω μέτρα θα πρέπει αποφασιστούν πριν από το τέλος του χρόνου και να τεθούν σε εφαρμογή από το 2017, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα και η δεύτερη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, η δεύτερη αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου.

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…