Εξώδικο Θάνου σε Βγενόπουλο και ΣΚΑΪ

Εξώδικο στον Ανδρέα Βγενόπουλο και στον ΣΚΑΪ με το οποίο τους καλεί «να αποκαταστήσουν την προσβολή της προσωπικότητάς της» σε διάστημα δέκα ημερών, απέστειλε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

NewsRoom 23/06/2016 | 16:42

Η Βασιλική Θάνου ζητάει συγκεκριμένα να ανακληθούν όσα ανέφερε ο Βγενόπουλος και μετέδωσε ζωντανά από τον ΣΚΑΪ, περί προσπάθειάς της να δωροδοκηθεί. Όπως αναφέρει στο εξώδικό της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου «τα καταγγελθέντα» από τον Βγενόπουλο «είναι ψευδέστατα, συκοφαντικά και δυσφημιστικά και συνιστούν μία κακοστημένη σκευωρία».

Η Βασιλική Θάνου υποστηρίζει ότι έχει στοχοποιηθεί και απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι «ο Ανδρέας Βγενόπουλος, δεν αρκέσθηκε να καταθέσει, ενώπιον της Εισαγγελίας μηνυτήρια αναφορά αλλά έσπευσε, πριν ακόμη διερευνηθεί αυτή, ως προς την βασιμότητά της, από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, να εμφανισθεί δημόσια σε συνέντευξη Τύπου και να δηλώσει όλα τα καταγγελθέντα ψευδή, συκοφαντικά και δυσφημιστικά γεγονότα».

Το δελτίου Τύπου του Αρείου Πάγου αναφέρει σχετικά

Από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου επιδόθηκε εξώδικη δήλωση - πρόσκληση προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, με την οποία καλούνται, όπως εντός προθεσμίας δέκα ημερών αποκαταστήσουν την προσβολή της προσωπικότητάς της, η οποία συντελέσθηκε με την από 11-5-2016 συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε από τον πρώτο, και που μεταδόθηκε, σε απευθείας κάλυψη, από τον δεύτερο, ανακαλώντας ρητά όσα αναφέρθηκαν περί δήθεν εμπλοκής της «για την πιθανολογούμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων» και περί αντικαταστάσεως του Αντιπροέδρου του Ποινικού Τμήματος, η οποία έγινε κατά τρόπο απόλυτα νόμιμο και διαφανή, λόγω επικείμενης συνταξιοδότησής του, όπως γίνεται πάντοτε για όλους τους συνταξιοδοτούμενους. Η αποκατάσταση ζητείται να γίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, και με την ίδια δημοσιότητα, που έγινε η προσβολή.

Η Πρόεδρος επισημαίνει στο εξώδικό της ότι τα καταγγελθέντα είναι ψευδέστατα, συκοφαντικά και δυσφημιστικά και συνιστούν μία κακοστημένη σκευωρία εις βάρος της καθώς και ότι έχει στοχοποιηθεί από ορισμένα πρόσωπα. Προσθέτει δε ότι απόδειξη της προσωπικής στοχοποίησής της, αποτελεί το γεγονός ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, δεν αρκέσθηκε να καταθέσει, ενώπιον της Εισαγγελίας μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της, αλλά έσπευσε, πριν ακόμη διερευνηθεί αυτή, ως προς την βασιμότητά της, από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, να εμφανισθεί δημόσια σε συνέντευξη τύπου, που μεταδόθηκε ζωντανά, σε απευθείας σύνδεση με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να δηλώσει όλα τα καταγγελθέντα ψευδή, συκοφαντικά και δυσφημιστικά εις βάρος της γεγονότα, και ότι με τον τρόπο αυτό, έγινε προσπάθεια να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα στις εις βάρος της συκοφαντικές καταγγελίες, πριν καν αυτές ελεγχθούν από τα αρμόδια όργανα, αποδεικνυομένου, έτσι, ότι ο σκοπός της προσπάθειας ήταν η σπίλωση του προσώπου της και η αμφισβήτηση της δικαστικής της ακεραιότητας.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι αφού ανέμενε επί εύλογο, κατά την κρίση της, χρονικό διάστημα (ενός μηνός), ότι εκείνοι, κατά των οποίων απευθύνεται το εξώδικο θα αναλογίζονταν το μέγεθος της σοβαρότητας των ενεργειών τους και θα αποκαθιστούσαν την εις βάρος της προσβολή, κοινοποιεί προς αυτούς το παρόν, δηλώνοντας, ότι, σε περίπτωση απράκτου της ταχθείσας προθεσμίας, θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της, προς αποκατάσταση της προσβολής του προσώπου της και της δικαστικής της υπόστασης.

Το πλήρες κείμενο της εξώδικης δήλωσης 

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου, Προέδρου του Αρείου Πάγου, κατοίκου Αθηνών, επί της Λεωφ. Αλεξάνδρας αρ. 121.

ΚΑΤΑ

1) Ανδρέα Βγενόπουλου, επιχειρηματία-δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών, (Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 15, Αθήνα),

2) Τηλεοπτικού Σταθμού «SKY TV», (Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2, Νέο Φάληρο) νομίμως εκπροσωπουμένου,

3) Βαγγέλη Μαυρογιάννη, Διευθυντού Προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού «SKY TV», (Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2, Νέο Φάληρο)

Την 11-5-2016, και περί ώρα 12.00 μεσημβρινή, ο πρώτος εξ υμών Ανδρέας Βγενόπουλος, παρεχώρησε στους δημοσιογράφους προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, την οποία εκάλυψε, σε απευθείας μετάδοση, ο τηλεοπτικός σταθμός «SKY», κατά την διάρκεια της οποίας, μεταξύ των άλλων, εδήλωσε τα εξής, σχετικά με το πρόσωπο μου: «...Πρέπει καταρχήν να σας ενημερώσω ότι σήμερα υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών για την πιθανολογούμενη τέλεση σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων και δή της δωροληψίας υπαλλήλου δικαστικού λειτουργού σύμφωνα με το άρθρο Π.Κ. 235, 237§1, εμπορίας επιρροής (άρθρο ΠΚ 237α), απόπειρας εκβίασης (ΠΚ 385, 42), παράβασης καθήκοντος (ΠΚ 259) και τυχόν άλλων. Στις πράξεις αυτές φαίνονται ότι εμπλέκονται η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κα Βασιλική Θάνου, μία επιχειρηματίας φίλη της και άλλα ενδεχομένως συγγενικά της πρόσωπα. Σύμφωνα με τα γεγονότα που παρατίθενται στην ως άνω μηνυτήρια αναφορά, οι παράνομες πράξεις των υπόπτων σχετίζονται μεταξύ άλλων με τις δικαστικές διαδικασίες εκδόσεως στην Κύπρο των στελεχών της MIG, κου Ευθυμίου Μπουλούτα και κου Μάρκου Φόρου, και με την πειθαρχική έρευνα που διέταξε και διενήργησε η κα Θάνου κατά της Εισαγγελέως Εφετών κας Γεωργίας Τσατάνη. 

Δεν επιθυμώ να δώσω λεπτομερή στοιχεία για το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς διότι η ποινική διερεύνηση που θα επακολουθήσει για λόγους δεοντολογίας και κυρίως σεβασμού προς το τεκμήριο αθωότητας των υπόπτων πρέπει να γίνει από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς και όχι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.»... «Θέλω να πω όμως ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος και συσχετισμού με άλλες πιθανές περιπτώσεις, θα σας αναφέρω ότι σε κάποια φάση της περιόδου εκείνης που καλύπτει την δικογραφία, μου ζητήθηκε να ακολουθήσω τη διαδικασία του βιβλίου. Δηλαδή να τοποθετήσω χαρτονομίσματα εντός ενός βιβλίου και να το παραδώσω. Και μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση μου ζητήθηκε βιβλιοθήκη. Δηλαδή αφού μου εξηγήθηκε η διαδικασία του βιβλίου, εν συνεχεία το αίτημα προς εμέ ήτο αίτημα βιβλιοθήκης, δηλαδή ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων. Κάτι το οποίο όπως αντιλαμβάνεσθε φυσικά και δεν έπραξα».... «Ως δε προς τα Συμβούλια του Αρείου Πάγου, θέλω να σας πω ότι υπάρχουν αρκετά ερευνητέα θέματα, που πιστεύω ότι ορισμένα απ' αυτά θα κριθούν στα πλαίσια και της μηνυτήριας αναφοράς που έχω προβάλει, αλλά θα σας πω ότι ο Πρόεδρος που θα εκδίκαζε, του τμήματος που θα εκδίκαζε την υπόθεση Μπουλούτα, ο οποίος είχε προγραμματισθεί, ήταν μέσα εις το πρόγραμμα του δικαστηρίου να είναι Πρόεδρος, και του είχε αποσταλεί η δικογραφία στη Θεσσαλονίκη που εβρίσκετο, όταν ήρθε στην Αθήνα για να προεδρεύσει, ειδοποιήθηκε ότι αντικαθίσταται. Και εις την θέση του η κα Θάνου διόρισε μία Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, την κα Καρέλλου. Όταν κάποια στιγμή η κα Τσατάνη της έκανε αίτηση εξαίρεσης και απάντησε η κα Θάνου ότι εν πάση περιπτώσει δεν τη δέχομαι, αλλά θα την δώσω κάπου αλλού την υπόθεσή σου, πού την έδωσε; Στην κα Καρέλλου. Μάλιστα για να δέσουνε κι όλα αυτά, βγαίνει εκείνη τη στιγμή και το Hotdoc και λέει ήθελε λέει ο τάδε πρόεδρος να προεδρεύσει. Ευτυχώς λέει τον πιάσανε. Αυτός λέει θα συνταξιοδοτείτο τον Ιούνιο, δεν έπρεπε να προεδρεύσει και τον αντικατέστησαν. Και βεβαίως παρέβλεπε το γεγονός ότι ήταν η τελευταία του συνεδρίαση. Ήταν προγραμματισμένη. Γιατί τον αλλάζετε;».

Τα ως άνω, δημόσια καταγγελθέντα εις βάρος μου, από τον πρώτο εξ υμών, για τα οποία στη συνέχεια εξέδωσε και σχετικό δελτίο τύπου, μεταδόθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, σε απευθείας κάλυψη από τον Πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό «SKY», επί πλέον δε τα παρακολούθησαν οι κληθέντες και παραστάντες στη συνέντευξη τύπου δημοσιογράφοι, οι οποίοι τα αναμετέδωσαν από άλλους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και έντυπα μέσα ενημέρωσης, και έτσι έλαβε γνώση αυτών ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός τηλεθεατών, ακροατών και αναγνωστών σε ολόκληρη τη Χώρα και πιθανότατα και στο εξωτερικό.

Τα καταγγελθέντα από τον Ανδρέα Βγενόπουλο εις βάρος μου πραγματικά περιστατικά είναι ψευδέστατα δεδομένου ότι ουδέποτε ετέλεσα ούτε αποπειράθηκα να διαπράξω οποιοδήποτε εκ των αποδιδομένων εις εμέ αδικημάτων (δωροληψίας, απόπειρας εκβίασης κ.λπ) και όλα τα καταγγελθέντα, συμπεριλαμβανομένης και της δήθεν διαδικασίας «του βιβλίου και της βιβλιοθήκης» συνιστούν μια κακοστημένη σκευωρία εις βάρος μου. Όπως επίσης, είναι ψευδέστατα τα καταγγελθέντα περί δήθεν παράτυπης αντικατάστασης του Αντιπροέδρου του Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο εδίκασε την αίτηση των εκ των συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μπουλούτα. Το αληθές και κοινώς γνωστό στο νομικό κόσμο, το οποίο γνωρίζουν ασφαλώς και οι δικηγόροι του Ανδρέα Βγενόπουλου, είναι ότι όσοι εκ των Δικαστών συνταξιοδοτούνται, λόγω ορίου ηλικίας, στο τέλος κάθε δικαστικού έτους - 30η Ιουνίου - σταματούν να δικάζουν από αρχές Μαρτίου ή το αργότερο αρχές Απριλίου εκάστου έτους και αντικαθίσταται από άλλους Δικαστές, ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο, μέχρι τη συνταξιοδότηση τους, να περατωθούν οι υπηρεσιακές τους εκκρεμότητες. Για τον λόγο αυτόν, με απόλυτα νόμιμο και διαφανή τρόπο, δηλαδή με πράξη της Προέδρου του Αρείου Πάγου, που κοινοποιήθηκε εγκαίρως και επικυρώθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, αντικαταστάθηκαν (όπως κάθε δικαστικό έτος συμβαίνει), όλοι ανεξαιρέτως οι συνταξιοδοτούμενοι Αντιπρόεδροι και Αρεοπαγίτες και όχι μόνον ο συγκεκριμένος Αντιπρόεδρος, όπως ανακριβέστατα και με σαφή υπονοούμενα εναντίον μου, κατήγγειλε ο πρώτος εξ υμών Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος, ως δικηγόρος, εγνώριζε ή άλλως όφειλε να γνωρίζει την ακολουθούμενη πάντοτε διαδικασία. Αποσιώπησε, εξ άλλου, το γεγονός, το οποίο εγνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι και οι τρεις (χωριστές) αιτήσεις αναίρεσης (Ανδρέα Βγενόπουλου και των δύο συνεργατών του), οι οποίες είχαν υποβληθεί και εισαχθεί χωριστά σε τρία διαφορετικά Τμήματα του Αρείου Πάγου, δικάσθηκαν υπό την Προεδρία Αντιπροέδρων, που είχαν αντικαταστήσει, σύμφωνα με την προαναφερθείσα διαδικασία, τους συνταξιοδοτούμενους Αντιπροέδρους των Τμημάτων.

Όλα τα ως άνω ψευδή γεγονότα, είναι συκοφαντικά και άκρως δυσφημιστικά και συνιστούν βαρεία προσβολή της προσωπικότητας μου και της δικαστικής μου ιδιότητας και δη της Προέδρου του Αρείου Πάγου. Κατά την διάρκεια της μακρόχρονης (από του έτους 1975) δικαστικής σταδιοδρομίας μου, άσκησα πάντοτε τα καθήκοντά μου με ακεραιότητα και ευσυνειδησία και ουδέποτε έδωσα δικαιώματα, για να αμφισβητηθεί από οποιονδήποτε η εντιμότητα και το ήθος μου. Είναι η πρώτη φορά, μετά από σαράντα ένα (41) έτη υπηρεσίας, που γίνεται προσπάθεια και μάλιστα από πρόσωπο ελεγχόμενο από την Δικαιοσύνη, να σπιλωθεί, η τιμή και η υπόληψή μου. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται, πιθανότατα, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού ορισμένων, συγκεκριμένων, προσώπων, τόσο για την προσωπική στοχοποίηση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, όσο και για την γενικότερη απαξίωση της Δικαιοσύνης, ώστε να δημιουργηθεί αμφιβολία στους πολίτες, ως προς την αμεροληψία των Δικαστών και κατ' ακολουθία, ως προς την ορθότητα των δικαστικών αποφάσεων, όταν αυτές δεν είναι ευνοϊκές, για τα ελεγχόμενα πρόσωπα ή στα πλαίσια του σχεδιασμού, προς εκφοβισμό των Δικαστικών Λειτουργών, ώστε να εκδίδονται ευνοϊκές για τους ελεγχόμενους αποφάσεις.

Απόδειξη της προσωπικής στοχοποίησής μου, για ευνόητους λόγους, αποτελεί το γεγονός ότι ο πρώτος εξ υμών, Ανδρέας Βγενόπουλος, δεν αρκέσθηκε να καταθέσει, ενώπιον της Εισαγγελίας, μηνυτήρια αναφορά εις βάρος μου, αλλά έσπευσε, πριν ακόμη διερευνηθεί αυτή, ως προς την βασιμότητά της, από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, να εμφανισθεί δημόσια σε συνέντευξη τύπου, που μεταδόθηκε ζωντανά, σε απευθείας σύνδεση από τον τηλεοπτικό σταθμό SKY, και να δηλώσει όλα τα προαναφερθέντα ψευδή, συκοφαντικά και δυσφημιστικά εις βάρος μου γεγονότα. Με τον τρόπο αυτό, έγινε προσπάθεια να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα στις εις βάρος μου συκοφαντικές καταγγελίες, πριν καν αυτές ελεγχθούν από τα αρμόδια όργανα, αποδεικνυομένου, έτσι, ότι ο σκοπός της προσπάθειας ήταν η σπίλωση του προσώπου μου και η αμφισβήτηση της δικαστικής μου ακεραιότητας. Άξιον μνείας είναι το γεγονός ότι η εν λόγω συνέντευξη δόθηκε «κατά σύμπτωση» την ίδια ημέρα, κατά την οποία οι δύο στενοί συνεργάτες του καταγγέλλοντος επιχειρηματία, έπρεπε να εμφανισθούν, για να δικασθούν ενώπιον του Κυπριακού Δικαστηρίου, στη Λευκωσία, πλην όμως, διέφυγαν και δεν παρέστησαν, γεγονός το οποίο υποβαθμίσθηκε, ως είδηση, εξ αιτίας του θορύβου από τη συνέντευξη.

Τέλος, σχετικά με την κατά της Εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα, η οποία παραγγέλθηκε από εμέ, εντός των πλαισίων των προβλεπόμενων από το νόμο αρμοδιοτήτων μου, ο πρώτος εξ ημών αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, με τρόπο ειρωνικό και προσβλητικό, στους χειρισμούς, στους οποίους προέβην και μάλιστα υποδεικνύοντας προς εμέ την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ότι «η υπόθεση αυτή έπρεπε να είχε αρχειοθετηθεί από καιρού», διότι αυτό προκύπτει, κατά την άποψή του, από τις καταθέσεις των μαρτύρων, των οποίων σημειωτέον έλαβε γνώση, όπως ο ίδιος αναφέρει, από τον δικηγόρο της ελεγχόμενης Εισαγγελέως, δηλαδή κατά παραβίαση της αρχής της μυστικότητας της πειθαρχικής διαδικασίας, η οποία είναι σε εκκρεμότητα και η οποία μόνον έμμεσα τον αφορά.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή η υπόθεση αυτή είναι εκκρεμής, γεγονός το οποίο όφειλε να σεβασθεί και ο πρώτος εξ υμών, δεν αξιολογώ περαιτέρω, ως χρήζοντα αποκατάστασης, τα επιτιμητικά και προσβλητικά εις βάρος των χειρισμών μου σχόλια του καταγγέλλοντος.

Ανέμενα επί εύλογο, κατά την κρίση μου, χρονικό διάστημα (ενός μηνός), εκτιμώντας ότι τόσον ο πρώτος εξ υμών, όσο και ο τρίτος, ως υπεύθυνος του δευτέρου εξ υμών τηλεοπτικού σταθμού, θα αναλογίζονταν το μέγεθος της σοβαρότητας των εις βάρος μου ενεργειών τους και θα προέβαιναν σε αποκατάσταση, πλην όμως ουδέν έπραξαν.

Κατόπιν τούτου ΚΑΛΕΙΣΘΕ, σύμφωνα με το άρθρο μόνο, παράγρ. 5 του Ν. 1178/1981, όπως εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την επίδοση της παρούσας, αποκαταστήσετε την προσβολή της προσωπικότητάς μου, ανακαλώντας ρητά τις ως άνω ψευδείς, συκοφαντικές και δυσφημιστικές εκ βάρος μου καταγγελίες, οι οποίες θίγουν βάναυσα την προσωπικότητά μου, την τιμή και την υπόληψή μου, ως προσώπου, καθώς και την υπόστασή μου ως δικαστού και μάλιστα ως Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αφού πλήττεται η ακεραιότητά μου, η οποία αποτελεί τον θεμελιώδη παράγοντα της υπόστασης του δικαστού. Η αποκατάσταση δια της ρητής ανακλήσεως των καταγγελιών, πρέπει να γίνει τόσο κατά το κεφάλαιο της συνέντευξης που αναφέρεται στην δήθεν εμπλοκή μου «για την πιθανολογούμενη τέλεση σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων και δη της δωροληψίας δικαστικού λειτουργού, της εμπορίας επιρροής, της απόπειρας εκβίασης, της παράβασης καθήκοντος», καθώς και κατά το κεφάλαιο που αναφέρεται στην αντικατάσταση του Αντιπροέδρου του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάνου, η οποία έγινε κατά τρόπο απόλυτα νόμιμο και διαφανή, για τους λόγους που ιστορούνται σε προαναφερόμενο σημείο της παρούσας (σελίδα 4 αυτής) και οι οποίοι (λόγοι) πρέπει να αναφερθούν από εσάς, προς αποκατάσταση της αληθείας. Η αποκατάσταση αυτή πρέπει να γίνει με τον ίδιον ακριβώς τρόπο, με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η προσβολή, δηλαδή με την ίδια δημοσιότητα (συνέντευξη τύπου, που θα καλυφθεί και θα μεταδοθεί απευθείας από το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι «SKY» και σχετικό δελτίο τύπου).

Σας Δηλώνω δε, ότι, σε περίπτωση απράκτου της ως άνω προθεσμίας, θα ασκήσω, δια της δικαστικής οδού, τα νόμιμα δικαιώματά μου, προς αποκατάσταση της προσβολής της προσωπικότητάς μου.

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται, περιλαμβάνοντας ολόκληρο το κείμενο αυτής στην έκθεση επίδοσης.

Η εξωδίκως δηλούσα και καλούσα

Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου».

Η απάντηση του Βγενόπουλου

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος απαντά στην σημερινή ανακοίνωση της πρόεδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για το σχετικό εξώδικο που έστειλε τόσο στον ίδιο όσο και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

Ειδικότερα, ο Βγενόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Αντιλαμβάνομαι ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Β. Θάνου έβγαλε σχετική ανακοίνωση, αλλά έδωσε και στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο εξώδικης δήλωσης την οποίαμε καθυστέρηση περίπου 40 ημερών μου επέδωσε προκειμένου να αποκαταστήσω την προσβολή της προσωπικότητάς της.

Υπενθυμίζω ότι την είχα καλέσει δημοσίως να αντιμετωπίσει την Μηνυτήρια Αναφορά εις βάρος της με ψυχραιμία και σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες και να μην επιχειρήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης για δημιουργία εντυπώσεων.

Είμαι πλέον υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσω και εγώ προσεχώς τη δική μου απάντηση στην εξώδικη πρόσκλησή της, ακολουθώντας την ίδια οδό. Εκφράζω τη λύπη μου διότι η κα. Θάνου, για λόγους που ασφαλώς η ίδια γνωρίζει, δεν επέλεξε να αναμένει το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εις βάρος της και προτίμησε την μη αρμόζουσα για την σοβαρή αυτή υπόθεση επικοινωνιακή αντιδικία».

Ο αντιπερισπασμός Βγενόπουλου

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, είχε ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 11 Μαΐου ότι έχει καταθέσει και μήνυση κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου και μιας φίλης της επιχειρηματία την οποία φυσικά δεν κατονόμασε για δωροληψία, αφήνοντας υπονοούμενα για παράβαση καθήκοντος, χωρίς σε καμιά περίπτωση -κατά την προσφιλή του συνήθεια- να παρουσιάσει οποιοδήποτε στοιχείο ώστε να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του.

Μάλιστα δεν θέλησε να το κάνει ούτε όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν τη συνέντευξη Τύπου. Προσπάθησε έτσι να αποπροσανατολίσει πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα και δημιουργώντας εκ νέου ψιθυρολογία για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, διώχνοντας τα φώτα από τη μείζονα υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας και των συνεργατών του Μπουλούτα και Φόρου οι οποίοι παραμένουν διεθνώς καταζητούμενοι. Ο Βγενόπουλος ακολούθησε στην πραγματικότητα τη γνωστή τακτική του: κατέθεσε μήνυση (μόνο το Hot Doc έχει 30 μηνύσεις από τον πρόεδρο της MIG) προενοχοποιώντας ανθρώπους που στρέφονται εναντίον του.

Με άλλα λόγια, εκείνος που καταβάλλει κάθε προσπάθεια για μην καταθέσει και να μην παρουσιαστεί ο ίδιος ή οι συνεργάτες τους ενώπιον των κυπριακών Αρχών, ισχυρίζεται ότι τον προσέγγισαν για να τους δωροδοκήσει, αλλά εκείνος, αθώος γαρ, αρνήθηκε! Προκύπτει όμως κι ένα ερώτημα: αν όντως η Βασιλική Θάνου ζήτησε χρήματα από τον Ανδρέα Βγενόπουλου γιατί εκείνος, υποψιασμένος ως είναι και με τόσο μεγάλο και ισχυρό νομικό επιτελείο στο πλευρό του, δεν φρόντισε να την παγιδεύσει; Έτσι θα άλλωστε θα αποδείκνυε τα λεγόμενά του και θα απάλλασσε την ελληνική Δικαιοσύνη και κοινωνία από μια «κακή» δικαστικό λειτουργό.