Έντεκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) να δώσουν εξηγήσεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με την ιδιότητα του υπόπτου, μέχρι τις 21 Μαΐου, όπως μετέδωσε το Open.tv.
Συνολικά στη δικογραφία βρίσκονται 13 βουλευτές της ΝΔ, εκ των οποίων οι δύο, Τάσος Χατζηβασιλείου και Χαράλαμπος Αθανασίου, έχουν λάβει κλήση από την Εισαγγελία Αθηνών και όχι από την EPPO.
Μεταξύ όσων έχουν ήδη παραλάβει τις κλήσεις τους από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι οι Κωνσταντίνος Σκρέκας, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Δημήτριος Βαρζτόπουλος, Παναγιώτης Μηταράκης, Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής, Μάξιμος Σενετάκης, Βασίλειος Βασιλειάδης, Χρήστος Μπουκώρος, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Κατερίνα Παπακώστα. Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο καλούνται ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Μελάς, άλλοι υπάλληλοι του οργανισμού και προϊστάμενοι διευθύνσεων που ακούγονται στις καταγεγραμμένες συνομιλίες.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν ασκηθεί διώξεις. Η διαδικασία προβλέπει πρώτα την κατάθεση εξηγήσεων, τις οποίες οι περισσότεροι αναμένεται να επιλέξουν να δώσουν γραπτώς, με υπόμνημα και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν και σε ποιον βαθμό θα ασκηθούν διώξεις.
Λάθος ποσά στις κλήσεις — Επιστρέφουν διορθωμένες
Στη διαδικασία παρεμβλήθηκε ωστόσο ένα διαδικαστικό σφάλμα με ουσιαστικές συνέπειες. Σε κλήσεις που αφορούσαν δύο βουλευτές, τα αναγραφόμενα ποσά ήταν εσφαλμένα και το τυπογραφικό λάθος σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας δεν επηρεάζει ούτε την ουσία της υπόθεσης ούτε την εγκυρότητα της διαδικασίας, καθώς το ύψος του ποσού καθορίζει αν μια υπόθεση χαρακτηρίζεται ως πλημμέλημα ή κακούργημα. Τα λανθασμένα ποσά παρέπεμπαν σε κακούργημα. Οι δικηγόροι των συγκεκριμένων βουλευτών επικοινώνησαν με τη γραμματεία της EPPO, η οποία παραδέχτηκε το λάθος.
Διαβάστε επίσης:
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια