Newsroom

Newsroom

«Έβρεξε» σφαίρες στο Ηράκλειο της Κρήτης με 29 πυροβολισμούς

Συνολικά 29 πυροβολισμοί σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου - Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα

gazi kriti 4

Σοβαρό περιστατικό με πολλούς πυροβολισμούς σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή του Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρία άτομα, ο 35χρονος δράστης, ένας αστυνομικός κι ένας νεαρός θαμώνας σε παρακείμενη καφετέρια, ο οποίος – σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ – τραυματίστηκε από το πιστόλι του 35χρονου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα υπηρεσιακό όχημα της αστυνομίας παρακολουθούσε τον ύποπτο, ο οποίο βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, τύπου τζιπ. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον σταματήσουν και τότε ξεκίνησε η καταδίωξη. Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους στη μέση του δρόμου σε ώρα αιχμής, με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν τα πυρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr ο 35χρονος άνδρας από τον ορεινό Μυλοπόταμο «κουβαλούσε» καταδικαστικές αποφάσεις για ναρκωτικά και όπλα, οι οποίες εκκρεμούσαν.

Στόχος της αστυνομικής επιχείρησης ήταν η εκτέλεση των αποφάσεων, δηλαδή να εντοπιστεί ο δράστης και να συλληφθεί ώστε να εφαρμοστούς οι εις βάρος του ποινές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι άνδρες της Αστυνομίας παρακολουθούσαν και ακολουθούσαν για ώρα το όχημα που οδηγούσε ο άνδρας.

 

gazi kriti 3

Το μεσημέρι λοιπόν της σημερινής ημέρας (14/2) ο 35χρονος δράστης κινούταν στο Γάζι σε κεντρικό δρόμο και σταμάτησε με το τζιπ για να πάρει καφέ. Οι αστυνομικοί αρχικά θεώρησαν ότι δεν οπλοφορεί ή τουλάχιστον ότι δεν θα το χρησιμοποιούσε μέσα στο κατάστημα. Οι άνδρες τον ακολουθούν όμως εκείνος είχε το όπλο το πίσω μέρος του ζωναριού του παντελονιού. Το άρπαξε, το όπλισε και το έστρεψε κατά των ανδρών της ΟΠΚΕ με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν εξ αυτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά «έπεσαν» 29 πυροβολισμοί ενώ ο 35χρονος δράστης ήταν βαριά οπλισμένος έχοντας στο αυτοκίνητό του 100 σφαίρες, δύο όπλα και ναρκωτικά.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε μέρα μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της πόλης και είναι θαύμα που δεν υπήρξε νεκρός από την ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους αστυνομικούς και τον δράστη.

gazi kriti 4

Η κατάσταση των τραυματισμένων

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν συνολικά τρία άτομα. Ο 35χρονος δράστης από τον Μυλοπόταμο θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, το ίδιο και ο 22χρονος πολίτης που βρέθηκε στο σημείο την ώρα της καταδίωξης και τραυματίστηκε.

Ο αστυνομικός που επίσης τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική του ΠΑΓΝΗ σε σαφώς καλύτερα κατάσταση, ενώ είναι υπό παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Κτενιαδάκη ο οποίος μίλησε στο cretalive.gr δεν κινδυνεύει η ζωή των τραυματισμένων.

Στο νοσοκομείο από την πρώτη στιγμή βρίσκονται συγγενείς των τραυματιών.

traumatias gazi

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…