Ευάγγελος ειδικού σκοπού;

Ο Μητσοτάκης είναι στο κανναβάτσο. Οι παρακολουθήσεις ίσως αποδειχθούν ο “τελευταίος ασπασμός” μιας αλαζονικής, αποτυχημένης και ανεπίστρεπτης πρωθυπουργικής παρένθεσης.

Ήδη κάποιοι προσφέρουν εναλλακτικές ώστε να μη κλυδωνιστεί το σύστημα εξουσίας μιας ψευδεπίγραφης “αριστείας”, “εκσυγχρονισμού”, “νόμου και της τάξης”, με κίνδυνο να επιστρέψουν οι “λαϊκιστές” της “παλαβής” Αριστεράς!!! Ο Μητσοτάκης δέχεται απανωτά χτυπήματα όχι μόνο από πολιτικούς αντιπάλους αλλά κι από επιφανείς καθηγητές συνταγματικού Δικαίου και πολιτικής επιστήμης, και από τους εγκυρότερους δημοσιογραφικούς οργανισμούς της Ευρώπης και της Αμερικής. Η χώρα γίνεται ρεζίλι διεθνώς. Τίθενται ζητήματα Δημοκρατίας και κράτους Δικαίου. Και όλοι ομονοούν ότι αποκλειστικά υπεύθυνος γι’ αυτήν την κατρακύλα είναι προσωπικά ο ανεπαρκής κι επικίνδυνος για τη δημοκρατία πρωθυπουργός.

Πανεπιστημιακοί καθηγητές όπως οι Σωτηρέλης, Μαραντζίδης, Χριστόπουλος, Χρυσόγονος, Σεφεριάδης, Καϊδατζής, ζητούν την παραίτηση Μητσοτάκη. Ο Γιώργος Σωτηρέλης, Καθηγητής συνταγματικού Δικαίου σημειώνει: “Ωστόσο, αν ο πρωθυπουργός επιλέξει να αναλάβει προσωπικά την πολιτική ευθύνη, όπως είναι και το ορθό, τότε το αν θα πάμε σε εκλογές εξαρτάται αποκλειστικά από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Διότι, όταν παραιτείται ατομικά ο πρωθυπουργός κόμματος απόλυτης πλειοψηφίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει υποχρεωτικά πρωθυπουργό το πρόσωπο που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα αυτού του κόμματος. Τίποτα δεν εμποδίζει λοιπόν την ΝΔ να παραμείνει στην κυβέρνηση και να δρομολογήσει η ίδια, ή ένα σχήμα ευρύτερης αποδοχής που θα στηριχθεί από αυτήν, θεσμικές και πολιτικές λύσεις που θα κριθούν πρόσφορες για την υπέρβαση της κρίσης”.

Ο Γιώργος Σωτηρέλης μιλάει θεσμικά, αναφέροντας εναλλακτική πέραν της προσφυγής σε εκλογές. Ενδιαφέρον ωστόσο έχουν οι τοποθετήσεις στελεχών της ελάσσονος αντιπολίτευσης:
Ο Ανδρουλάκης μιλάει εσχάτως για παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές. Έτσι κι αλλιώς στη σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση που επαγγέλλεται έχει αποκλείσει προσωπικά τον Μητσοτάκη.

– Ο Λοβέρδος δηλώνει, σε αντίθεση με τον αρχηγό του: “Οι υποκλοπές δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές”. Σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε επανειλημμένα αναφερθεί στο δυσαναπλήρωτο κενό της απουσίας του Ευάγγελου Βενιζέλου από τη Βουλή!!

– Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό για την υπόθεση της ΕΥΠ, μιλάει γενικώς και αορίστως για πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Σημειώνει ότι «Αυτή η κατάσταση απαιτεί ειλικρινή, θαρραλέα και ριζική αντιμετώπιση. Πραγματική ανάληψη ευθύνης
χωρίς υπεκφυγές…” Ο Βενιζέλος δε μιλάει ευθέως για προσφυγή στις κάλπες ή για παραίτηση Μητσοτάκη – την υπονοεί. Γιατί μιλάει; Ψάχνει ρόλο στις νέες συνθήκες επιδιώκοντας την απονομιμοποίηση προσωπικά του Μητσοτάκη επενδύοντας στη διέξοδο που προτείνει ο καθηγητής Σωτηρέλης; Άλλαξε πίστα ο Ευάγγελος και από τα ψηλά πατώματα της “μεταπολιτικής (sic)” επιστρέφει και πάλι στα “λασπόνερα” της πολιτικής ως Βενιζέλος ειδικού σκοπού; Ως επικεφαλής βεβαίως- βεβαίως μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού από τη παρούσα Βουλή με τη σύμπραξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπό τις ευλογίες του εγχώριου κατεστημένου; Και υπό τον φόβο μιας ολικής ανατροπής στο πολιτικό σκηνικό από την επέλαση των … βαρβάρων λαϊκιστών!!! Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Καϊλή και άλλοι οπαδοί της “κανονικότητας” του σημιτικού
μπλοκ θα ψήφιζαν με χέρια και με πόδια μια τέτοια εκδοχή αποφεύγοντας άμεσα την ένταξή τους στην ΝΔ. Ταυτόχρονα δε θα άφηναν τον Ανδρουλάκη να ξεστρατίσει από τον “ίσιο δρόμο”. Θα είχε, λέτε, το ανάστημα ο Ανδρουλάκης να πει όχι σε μια τέτοια λύση απόντος του Μητσοτάκη και του Βενιζέλου παρόντος;

Το σίγουρο είναι ότι το σύστημα δουλεύει πριν από μας, για μας. Εμείς τί κάνουμε;

ΥΓ: Τα φερέφωνα του Μαρινάκη στα ΝΕΑ (11/8) βρίσκονται ήδη επί των επάλξεων: “Η σκευωρία κατά του Λοβέρέρδου, του ΠΑΣΟΚ αλλά και της δημοκρατίας τέλειωσε οριστικά. Σε μια συγκυρία κατά την οποία το σημερινό ΠΑΣΟΚ κάνει συνομιλητές του τους σκευωρούς και τους συκοφάντες του.. για το μεγάλο ρεσάλτο προς την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, όχι του ΠΑΣΟΚ – που στρατεύεται εθελοντικά σ’ αυτό. Στη λογική του “σφάξε με αγά μου να αγιάσω”.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει