Newsroom

Newsroom

Εύα Καϊλή: Σακούλες με χρήματα μέσα στο σπίτι της – Πιθανή η σύλληψη του πατέρα της

Υπάρχουν πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι συνελήφθη και ο πατέρας της προσπαθώντας να διαφύγει.

kaili 2

Η έρευνα για ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά από την Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και τον ανακριτή Michel Claise πήρε σημαντική τροπή την Παρασκευή.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και η Ελληνίδα σοσιαλδημοκράτης Εύα Καϊλή, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με την L’Echo, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ο μόνος δυνατός τρόπος για να αρθεί η βουλευτική της ασυλία.

Μάλιστα, μετά τις πρώτες συλλήψεις τις πρώτες πρωινές ώρες και την κατάσχεση 600.000 ευρώ σε μετρητά, οι ανακριτές συνέλαβαν τον ίδιο τον πατέρα της κας Καϊλή, ο οποίος είχε επίσης στην κατοχή του μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά και κυκλοφορούσε, έχοντας ειδοποιηθεί από συνεργούς του, σύμφωνα με τους ανακριτές.

Μετά την πέμπτη αυτή σύλληψη της ημέρας και τη νέα αυτή κατάσχεση, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. H έρευνα αποκάλυψε πολλές άλλες τσάντες γεμάτες μετρητά. Το συνολικό ποσό των μετρητών δεν είχε ακόμη καθοριστεί κατά τη στιγμή της συγγραφής του παρόντος.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι ενέργειες του Κατάρ, όπου διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θεωρείται ύποπτο ότι “επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταβάλλοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, η διανομή αυτή των χρημάτων αποτελεί μέρος μιας συνολικής πολιτικής του κράτους του Κατάρ για την ανάπτυξη της ήπιας ισχύος του στην Ευρώπη και για να εκτιμήσουν οι στρατηγικοί άνθρωποι τη δράση του δημοσίως, ενώ η εικόνα του έχει πληγεί σοβαρά από τις διαμάχες γύρω από τη μεταχείριση των εργαζομένων και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με τους Βέλγους εισαγγελείς, η υπόθεση που ερευνάται αφορά σε «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος».

Υπενθυμίζεται πως παρά τους περίπου 6.500 νεκρούς εργάτες μόνο για τα έργα του Μουντιάλ η κ. Καϊλή έκανε λόγο για «πρωτοπορία στα εργασιακά δικαιώματα» στο Κατάρ, επικαλούμενη και την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, του οργανισμού, όμως, που έχει καταγγείλει μαζικούς θανάτους στη χώρα.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι «απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας».

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…