Eurovision: Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Παπαρίζου και το τοξικό body shaming εναντίον της

Μετά την εκρηκτική της εμφάνιση στη Eurovision, η Έλενα Παπαρίζου δέχτηκε αρκετά τοξικά σχόλια στο twitter για τα κιλά της

helena1 0

Εκρηκτική ήταν η εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου στον τελικό της Eurovision το βράδυ του Σαββάτου. Η Έλενα Παπαρίζου τραγούδησε στο πλαίσιο του «Rock The Roof», ενός θεαματικού πάρτι που έγινε σε ταράτσες του Ρότερνταμ, μετά την πρώτη -και μοναδική- νίκη της Ελλάδας στον θεσμό.

Δεκαέξι χρόνια μετά, η κορυφαία pop star έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στον μεγάλο τελικό της Eurovision και φάνηκε να το απολαμβάνει, ενώ συγκίνηση, νοσταλγία και θαυμασμός κατέκλυσαν κομμάτι των social media.

Δυστυχώς όμως, τα social media κατακλύστηκαν και από την εμμονική ανάγκη κάποιων χρηστών του διαδικτύου να εκτοξεύσουν το δηλητήριό τους στην Έλενα Παπαρίζου, στοχεύοντας στα κιλά της. 

Χρησιμοποιώντας ως προσωπείο για να καλύψουν την πηγαία κακία τους για τους «διαφορετικούς» – σε σχέση με τα όποια στάνταρ τους – ανθρώπους, επιδόθηκαν σε ένα body shaming κατά της τραγουδίστριας, αφήνοντας στην άκρη την ουσία της εμφάνισής της.

Αυτοί λοιπόν που ασχολήθηκαν με τα κιλά της, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν… πασέ, πια, κλισέ του τύπου «πριν και μετά την καραντίνα», κακεντρεχή σχόλια για τη μέση των Ολλανδών χορευτών που σήκωσαν την «100 κιλά, κλασική Ελληνίδα», συγκρίσεις για το πόσα άτομα χρειάστηκαν τότε και τώρα και διάφορα άλλα εξίσου θλιβερά και καθόλου αστεία «τσιτάτα», ενώ άλλοι τη δικαιολόγησαν λέγοντας ότι μπορεί να είναι έγκυος, γιατί μόνο τότε επιτρέπεται μια γυναίκα να «ξεφεύγει» από τα κιλά της:

Αυτό που όμως μάλλον διαφεύγει της προσοχής τους είναι το ότι η Έλενα Παπαρίζου είναι μια γυναίκα που νιώθει άνετα με το σώμα της και έχει επανειλημμένα μιλήσει δημόσια γι’ αυτό, σε διάφορες «φάσεις» του. Και μάλλον τα τοξικά σχόλια και ο έλεγχος στο φερμουάρ του άλλου, όσο θλιβερά κι αν είναι, δεν πιάνουν μια μπροστά στην εικόνα μιας «καραsexy, ζουμερής, χαμογελαστής και με υγιέστατη όψη σαραντάρας» όπως την περιέγραψε η σελίδα «Η ζωή είναι όμορφη» στο Facebοok, απαντώντας στις επιθέσεις εναντίον της.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…