Newsroom

Newsroom

Eurovision 2022: Μεγάλη νικήτρια η Ουκρανία

Μεγάλη νικήτρια στην Eurovision 2022 αναδείχτηκε η Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας όλα τα προγνωστικά.

364200 25697469

Μεγάλη νικήτρια στέφθηκε η Ουκρανία. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ισπανία. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Σουηδία και η Σερβία.

Το συγκρότημα Kalush Orchestra από την Ουκρανία ερμήνευσε επί σκηνής το τραγούδι Stefania στον μεγάλο τελικό της Eurovision. Το συγκρότημα ολοκλήρωσε το τραγούδι με κίτρινους και μπλε φωτισμούς, στα χρώματα δηλαδή της Ουκρανικής σημαίας, γεγονός που προκάλεσε συγκίνηση σε όλη την Ευρώπη καθώς αυτή την περίοδο η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία και ήδη έχουν χαθεί πολλοί άνθρωποι, ζώα και περιουσίες.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το συγκρότημα από την Ουκρανία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που βρισκότανε στο στάδιο όπου διεξάγεται ο διαγωνισμός.

Αμέσως μετά το τέλος του τραγουδιού, οι Kalush Orchestra έστειλαν  το δικό τους μήνυμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Βοηθήστε την Ουκρανία, βοηθήστε την Μαριούπολη» είπαν.

Στην 8η θέση η Ελλάδα

Την 8η θέση της Eurovision κατέκτησε η Ελλάδα, η οποία «μάζεψε» 215 βαθμούς. Εξ αυτών οι 158 πόντοι ήρθαν από τις κριτικές επιτροπές και το κοινό 57. 

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη σκηνή του Τορίνο καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και κέρδισε τόσο τις εντυπώσεις, όσο και τις ψήφους των ευρωπαίων.

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους