Europa League: Με 10 παίκτες η Μπεσίκτας διέλυσε τον Ολυμπιακό στην Πόλη

Η Μπεσίκτας μπορεί να αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 41΄, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να διαλύσει με 4-1 τον Ολυμπιακό στην Πόλη και να προκριθεί πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Europa League.

58caf5aa1dc524c1328b460e

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να προκριθούν στους «8» της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην Ιστορία τους, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η ρεβάνς του 1-1 του Καραϊσκάκη έδειξε τις πολλές και τρανταχτές αδυναμίες του Ολυμπιακού σε όλες τις γραμμές. Η κακή βραδιά των περισσότερων παικτών του και κυρίως του Λεάλι, που φέρει ακέραια ευθύνη για τα δύο γκολ που δέχτηκε από τον Μπάμπελ έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, που έδωσε στους Τούρκους το «εισιτήριο» για να βρεθούν στην αυριανή κλήρωση των προημιτελικών.

Στα πρώτα 30 λεπτά η Μπεσίκτας φαινόταν ότι θα είχε πάρα πολύ εύκολο έργο και θα έφτανε άνετα στην πρόκριση, μετά το 2-0 που προηγήθηκε στα πρώτα 22 λεπτά. Οι Τούρκοι με τα γκολ των Αμπουμπακάρ (10΄) και Μπάμπελ (22΄) έδειχναν ότι θα έκαναν περίπατο απέναντι στην ελληνική ομάδα.

Στη συνέχεια όμως, οι «ερυθρόλευκοι» στην πρώτη επίσκεψή τους στα καρέ της Μπεσίκτας μείωσαν σε 1-2 με το εξαιρετικό γκολ του Ελιουνούσι μετά τη σέντρα του Σισοκό.

Οι γηπεδούχοι ξαφνικά οπισθοχώρησαν και σα να μην έφτανε αυτό το γήπεδο «πάγωσε» ακόμη περισσότερο στο 41΄. Ενώ η μπάλα παιζόταν κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Αμπουμπακάρ χτύπησε εκτός φάσης τον Ντα Κόστα, ο βοηθός είδε την παράβαση και ο Μάικλ Όλιβερ απέβαλε τον Αφρικανό στράικερ.

Ο Ολυμπιακός πίεσε πάρα πολύ για την ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ελιουνούσι στο 48΄, αλλά όσο περνούσε η ώρα δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή της Μπεσίκτας.

Στο 75΄, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν έστω και με παίκτη λιγότερο. Ο Μπάμπελ έπιασε το σουτ από πλάγια κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν και πάλι στα χέρια του Λεάλι, ο Ιταλός αιφνιδιάστηκε κι έτσι έγινε το 3-1. Στο 84΄ ο Τοσούν δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς πλάσαρε υποδειγματικά και διαμόρφωσε το τελικό 4-1 μέσα σε αποθέωση.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…