Newsroom

Pandora Newsroom

Euroleague: Στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός που νίκησε τη Ρεάλ με 92-85.

Screenshot 77

Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας με 92-85 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «T-Center Athens» για τον τελικό του Final Four της Euroleague.

Πρωταγωνιστής για τους νικητές του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ο Εβάν Φουρνιέ με 20 πόντους – 5 ριμπάουντ ενώ ακολούθησε ο Άλεκ Πίτερς με 16 πόντους – 7 ριμπάουντ.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο MVP του Final 4, Άλεκ Πίτερς, που μέτρησε 16 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ τεράστιο ματς έκανε ο Εβάν Φουρνιέ, που πήρε πάνω του την ομάδα στα δύσκολα και μέτρησε 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ έβαλε πολύ κρίσιμα καλάθια στην τελική ευθεία μετρώντας 12 πόντους.

Αντίθετα από τους ηττημένους του Σέρτζιο Σκαριόλο ξεχώρισε ο Τρέι Λάιλς με 24 πόντους – 8 ριμπάουντ και ο Μάριο Χεζόνια με 19 πόντους και 5 ασίστ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε με ένα γρήγορο 0-4 με τους Χεζόνια και Λάιλς να σκοράρουν στο 1’ και τον Ολυμπιακό να ξεκινάει λίγο νευρικά το ματς. Ο Λάιλς συνέχισε να σκοράρει και από κοντά και από μακριά και έκανε το 1-9 για τη «Βασίλισσα» στο 3’. Λάιλς και Αμπάλδε σκόραραν και πάλι από μακριά και έκαναν το 2-15, με τον Βεζένκοφ να κάνει το 6-15 με γκολ φάουλ στο 5’.

Ο Γουόκαπ με τρίποντο απέναντι στη ζώνη έκανε το 9-15. Ο Βεζένκοφ με γκολ-φάουλ και πάλι έκανε το 12-15, με τον Λάιλς να σκοράρει και πάλι για το 13-18 στο 6’. Ο Γουόρντ με ωραία προσπάθεια έκανε το 17-22, με Φελίς και Μαλεντόν να κάνουν το 17-26. Η πρώτη περίοδος τελείωσε με τον Χολ να σκοράρει για το 19-26.

Ο Αμπάλδε ξεκίνησε εύστοχα το δεύτερο δεκάλεπτο, κάνοντας το 19-29, για να μειώσει ο Γουόρντ σε 21-29 στο 11’. Ο Πίτερς έκανε το 25-29 για τον Ολυμπιακό στο 13’ με την ομάδα να βρίσκει ρυθμό σε εκείνο το σημείο. Ο Γουόρντ από μακριά έκανε το 28-31, για να κάνει ο Φελίς το 28-33 στο 14’.

Ο Φουρνιέ με προσωπικό σερί και τον Τζόσεφ να είναι… μαέστρος ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 38-36 στο 18’. Ο Λάιλς απάντησε και πάλι με τρίποντο για το 38-39, με τον Φουρνιέ να βάζει και εκείνος ακόμα ένα για το 41-39. Ο Πίτερς με τρίποντο έκανε το 44-39 και έδωσε αέρα +5 στους Πειραιώτες στο 19’. Ο Πίτερς σκόραρε με follow και έκανε το 46-44 υπέρ του Ολυμπιακού που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Τρέι Λάιλς που είχε 21 πόντους στο πρώτο μέρος, ενώ ο Φουρνιέ είχε 11, με τον Πίτερς να προσθέτει ακόμα εννέα.

Ο ΜακΚίσικ ήρθε από τον πάγκο στο τρίτο δεκάλεπτο και με την ορμή του και το μακρινό του σουτ έκανε το 49-44 στο 22’. Ο Αμπάλδε με τρίποντο ισοφάρισε σε 49-49 με τρίποντο στο 23’. Ο Γουόκαπ με μαρκαρισμένο τρίποντο έκανε το 52-49 στο 24’. Ο Χεζόνια με ένα τρίποντο από πολύ μακριά μείωσε στον πόντο και σκορ54-53 στο 25’.

Ο Φελίς με πέντε συνεχόμενους πόντους και ο Χεζόνια, έκαναν το 54-60 για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο 26’. ΜακΚίσικ και Γουόκαπ μείωσαν σε 58-60 στο 28’. Χεζόνια και Μαλεντόν με συνεχόμενες βολές έδωσαν αέρα +6 στη Ρεάλ στο 29. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με καλάθι του Μιλουτίνοφ, ο οποίος έκανε το 61-65 που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με μεγάλο τρίποντο του Φουρνιέ που έκανε το 64-65 στο 31’. Ο Τζόσεφ έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με τεράστιο σουτ και έκανε το 67-65 στο 32’. Ο Μαλεντόν απάντησε με τρίποντο και έκανε το 67-68 στο 33’. O Μαλεντόν με 1/2 βολές έκανε το 68-69 στο 34’. Ο Βεζένκοφ έκανε το 70-69 στο 34’.

Ο Χεζόνια σκόραρε από κοντά για το 70-71 στο 35’. Ο Βεζένκοφ με τεράστιο τρίποντο από τη γωνία έκανε το 73-71 στο 36’. Ο Φελίς έκανε με καλάθι και φάουλ το 74-73, πάνω στην πίεση του Φουρνιέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ, έκανε το 76-73 με προσωπικό καλάθι. Ο Τζόουνς με 2/2 βολές έκανε το 78-75 στο 37΄. Ο Πίτερς έκανε το 80-77 για να ισοφαρίσει με τρίποντο ο Χεζόνια σε 80-80 στο 38’. Ο Τζόουνς με κάρφωμα από κοντά έκανε το 82-80. Ο Γουόκαπ έκανε το 84-80 με 2/2 βολές στο 39’.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 46-44, 61-65, 90-85.

 

Διαβάστε επίσης:

Ρούμπιο: «Καλά νέα» για Ορμούζ τις επόμενες ώρες

Διονύσης Τεμπονέρας: Έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνυπογράφει το νέο εγχείρημα Τσίπρα

Τσίπρας για νέο κόμμα: «Φτιάχνουμε ομάδα για πρωτάθλημα» – Την Τρίτη η ανακοίνωση

Μικρολίμανο: Το βαρύ παρελθόν του «Τίτι» με τα πολλά ονόματα – 20 δικογραφίες και συνεργός που διέφυγε από την συμπλοκή

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

G7: Τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν για την Ουκρανία – Για «βαθιά μετατόπιση» του Τραμπ μίλησε ο Μακρόν

AP261687335821001

G7: Τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν για την Ουκρανία – Για «βαθιά μετατόπιση» του Τραμπ μίλησε ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για μια «πολύ βαθιά αλλαγή στην προσέγγιση των ΗΠΑ».

Λίβανος: Τον τραυματισμό πέντε στρατιωτών του ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

AP26119357585848

Λίβανος: Τον τραυματισμό πέντε στρατιωτών του ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιτίθενται και να προσπαθούν να ισχυροποιήσουν μια ζώνη κατοχής…

Οι Προτάσεις μας

Βάσεις ΑΕΙ 2026: Πότε ανακοινώνονται και που αναμένεται άνοδος – Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

ek panellinies panelladikes 3 1

Βάσεις ΑΕΙ 2026: Πότε ανακοινώνονται και που αναμένεται άνοδος – Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

Οι φετινοί υποψήφιοι, που διεκδικούν μία από τις 68.788 διαθέσιμες θέσεις στα ΑΕΙ, θα μπορούν…

Σχετικά με ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ

5055605 1

Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Γνωστοί έγιναν οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μουντιάλ 2026: Σάλος με απίστευτα ρατσιστικά σχόλια Αργεντινού εκφωνητή στο Γαλλία – Σενεγάλη

AP26167766935220

Μουντιάλ 2026: Σάλος με απίστευτα ρατσιστικά σχόλια Αργεντινού εκφωνητή στο Γαλλία – Σενεγάλη

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν τα σχόλια που ακούστηκαν στην αργεντίνικη τηλεόραση κατά τη διάρκεια του Γαλλία…