Euroleague: Πανηγυρικά στους "8" ο Παναθηναϊκός – Αποθέωση για Διαμαντίδη

Σε ένα παιχνίδι όπου 20.000 φίλοι του Παναθηναϊκού, αποθέωσαν τον τεράστιο Δημήτρη Διαμαντίδη, οι «πράσινοι» έκαναν το καθήκον τους, επικρατώντας εύκολα της Τσεντεβίτα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με 76-60. Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε πανηγυρικά στα play offs της Euroleague, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του Top 16.

56fedf741dc524433c8b492a

Ο «3D», που αποθεώθηκε από 20.000 φιλάθλους του «τριφυλλιού», μπήκε στο κλειστό club των «θρύλων» της διοργάνωσης.

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ για 25 λεπτά, πήρε διαφορά που έφτασε και τους 30 πόντους, ωστόσο, μετά το 25’ οι παίκτες του χαλάρωσαν με συνέπεια να μειώσει η Τσεντεβίτα σε μονοψήφιο νούμερο.

Η ελληνική ομάδα, όμως, σοβαρεύτηκε στα τελευταία 5 λεπτά κι έφτασε εύκολα στη νίκη, χάρις στην οποία δεν εξασφάλισε μόνο την πρόκρισή της, αλλά και την 3η θέση του ομίλου.

Τα καλά νέα είχαν έρθει από χθες για τον Παναθηναϊκό μετά την απρόσμενη ήττα του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι από την αδιάφορη Νταρουσάφακα.

Την ερχόμενη Πέμπτη οι «πράσινοι», στην τελευταία αγωνιστική του Top 16, θα επιδιώξουν να πάρουν το διπλό στην Κωνσταντινούπολη από την αδιάφορη Αναντολού Εφές (αποκλείστηκε μετά τη σημερινή της ήττα από την Φενερμπαχτσέ) και παράλληλα θα ελπίζουν σε νέο δώρο από τη Νταρουσάφακα, που υποδέχεται την Λοκομοτίβ Κουμπάν, έτσι ώστε να τερματίσουν στην 2η θέση του γκρουπ και να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας στα play offs.

Μοναδική η βραδιά για τον μεγάλο αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος μπήκε στο κλειστό club των «θρύλων» της Euroleague, και βραβεύτηκε από τη διοργανώτρια αρχή για την προσφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, γεγονός που ανάγκασε 20.000 φίλους της ομάδας του να σηκωθούν όρθιοι αρκετές φορές στη διάρκεια του ματς για να τον χειροκροτήσουν.

Ο Διαμαντίδης τελείωσε το παιχνίδι με 10 πόντους. Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν ο Τζέιμς Γκιστ με 15. Ο Αράποβιτς ήταν ο μοναδικός από τους Κροάτες με διψήφιο αριθμό πόντων (11),

Τα δεκάλεπτα: 20-5, 42-19, 58-37, 76-60

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Χέινς 6 (1), Πάβλοβιτς 9 (1), Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 2, Φελντέιν 7, Διαμαντίδης 10 (2), Γκιστ 15 (2), Καλάθης 5 (1), Κούζμιτς 4, Γουίλιαμς 5, Χάντερ 5

Τσεντεβίτα (Βέλικο Μρσιτς): Πούλεν, Ουάιτ 6, Κάτιτς 9, Πίπελιτς 6 (2), Μπάμπιτς 5, Ζγκάνετς 5, Μούσα 5, Μπίλαν 5, Ζόριτς 8, Αράποβιτς 11

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…