Euroleague: Πάλεψε αλλά ηττήθηκε στην παράταση ο Παναθηναϊκός

O Παναθηναϊκός, αν και έκανε αρκετά λάθη, το πάλεψε μέχρι το τέλος, στο δεύτερο ματς των play offs κόντρα στη Λαμποράλ, αλλά ηττήθηκε στη παράταση (73-73 ο κανονικός αγώνας) με 82-78 και δυσκολεύει το έργο του για πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου.

5711598e1dc5240e4f8b4854

Η ισπανική ομάδα έκανε το 2-0 στη σειρά και πλέον βρίσκεται κοντά στη πρόκριση για το Βερολίνο. Ο Παναθηναϊκός για να βρεθεί στη γερμανική πρωτεύουσα θέλει τρεις νίκες, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν καλύτερη από αυτή της περασμένης Τετάρτης, ωστόσο, δεν είχε βοήθειες από Φελντέιν (5) και Καλάθη (4) που έμειναν σε ρηχά νερά.

Μόνος του πάλευε στο δεύτερο μέρος ο τεράστιος Διαμαντίδης που τελείωσε το ματς με 17 πόντους, με απίστευτη εμφάνιση σε άμυνα κι επίθεση, ενώ 10 πέτυχε ο Ραντούλιτσα και ο εξαιρετικός σήμερα Κούζμιτς πρόσθεσε άλλους 11. Ο Ουίλιαμς «ξύπνησε» στο τέλος, πέτυχε 12 πόντους, αλλά σε γενικές γραμμές δε βοήθησε ούτε σε αυτό το παιχνίδι.

Ο Άνταμς με 24 πόντους και 5/11 τρίποντα ήταν ο «δήμιος» του Παναθηναϊκού. Με 14 τελείωσε το ματς ο Γιάννης Μπουρούσης που ήταν πολύ καλός στην παράταση.

Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα της περασμένης Τετάρτης. Με καλή άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του 20λεπτου, ιδιαίτερα πάνω στον Μπουρούση (πέτυχε μόλις 4 πόντους) και καλά ποσοστά στα δίποντα, οι «πράσινοι» ξέφυγαν δύο φορές στο σκορ με +8 και +5, αλλά η Λαμποράλ έβρισκε πάντα τις λύσεις και «επέστρεφε» στο ματς.

Τα επτά λάθη που έκανε η ελληνική ομάδα στο διάστημα αυτό έναντι 5 των γηπεδούχων σίγουρα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο ισχνό προβάδισμα με το οποίο μπήκε στ΄ αποδυτήρια η Λαμποράλ (38-36), ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η διαιτησία έπαιξε το ρόλο της σφυρίζοντας όλες τις επαφές των παικτών του Παναθηναϊκού προς τους αντιπάλους τους, ενώ δεν έκανε το ίδιο και από την αντίθετη πλευρά.

Ο Άνταμς με 9 πόντους (2/3 τρίποντα) έκανε ζημιά στον Παναθηναϊκό, ενώ άλλους τόσους σημείωσε και ο Τζέιμς. Από το «τριφύλλι» ο Ραντούλιτσα με 8 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, ενώ πολύ καλή δουλειά έκαναν και οι Κούζμιτς (5), Χέινς (5) και Φελντέιν (5).

Η Λαμποράλ μπήκε «ζεστή» στο τρίτο 10λεπτο και με τρία τρίποντα στο ξεκίνημα ξέφυγε με 9 πόντους (50-41), αλλά ο Διαμαντίδης με 11 πόντους «επέστρεψε» στο παιχνίδι και με το φόλοου του Φώτση σε «νεκρό χρόνο» η διαφορά κατέβηκε στο -3 (54-51). Ο Διαμαντίδης με τρομερό τρίποντο έστειλε το ματς στη παράταση, όπου οι «πράσινοι» έκαναν πολλά λάθη «χαρίζοντας» τη νίκη στους Βάσκους.

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…