Euroleague: Ο Γκριν "βομβάρδισε" την Αρμάνι και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό

O Oλυμπιακός νίκησε με 91-81 στο ΣΕΦ την Αρμάνι Μιλάνο και πέτυχε την 2η νίκη του στην Euroelague, με ηγέτη τον Γκριν.

580fc0961dc524fe2c8b4688

Ο Ερικ Γκριν έκρινε το σημερινό παιχνίδι και με 4/7 τρίποντα και 16 συνολικά πόντους “βομβάρδισε” -θυμίζοντας Έντι Τζόνσον- το καλάθι των Ιταλών, και ήταν ο κορυφαίος των πρωταθλητών Ελλάδας, που «καθάρισαν» στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι (προηγήθηκαν με +15).

Ο Βασίλης Σπανούλης σταμάτησε στους 16 πόντους και 4 ασίστ, ενώ με 10 τελείωσε το παιχνίδι ο Ντάνιελ Χάκετ. Σιμόν με 16 πόντους και Ραντούλιτσα με 14 ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ των Ιταλών, ενώ ο Τζεντίλε φάνηκε μόνο στο πρώτο μέρος όταν και πέτυχε τους 12 πόντους του.

Οι Ιταλοί αποδείχθηκαν «σκληρό καρύδι» για τους πρωταθλητές Ελλάδας, που όμως, απέδειξαν γι΄ άλλη μια φορά ότι μέσα στο ΣΕΦ δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν και τίποτα. Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ από το ξεκίνημα του ματς, πήρε διαφορές από 8 έως και 11 πόντους στο πρώτο μέρος, ωστόσο, είχε κάποια «νεκρά διαστήματα» τα οποία εκμεταλλεύονταν οι παίκτες του Ρέπεσα και «επέστρεφαν» στο παιχνίδι.

Η φάση που σημάδεψε το πρώτο μέρος σημειώθηκε περίπου μισό λεπτό πριν μπουν οι ομάδες στα αποδυτήρια, με τον Βασίλη Σπανούλη να πέφτει άτσαλα στο παρκέ από σύγκρουση με παίκτη της Αρμάνι. Ο αρχηγός των Πειραιωτών πονούσε στη μέση και κατευθύνθηκε αμέσως στ΄ αποδυτήρια για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο έμπειρος παίκτης, όμως, δεν είχε κάτι το σοβαρό και ξεκίνησε κανονικά στο τρίτο 10λεπτο. Στη συνέχεια πέτυχε 7 πόντους και έδωσε 2 ασίστ, με αποτέλεσμα να βοηθήσει την ομάδα του να συντηρεί μία διαφορά 6-8 πόντους.

Ο παίκτης που άλλαξε τη ροή του ματς την ώρα που η Αρμάνι είχε πλησιάσει στο -3 ήταν ο Έρικ Γκριν, ο οποίος με δύο κολλητά τρίποντα έδωσε την ευκαιρία στους Πειραιώτες να ξεφύγουν με 70-61 στο τέλος της 3ης περιόδου και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Στην τελευταία περίοδο η ελληνική ομάδα ξέφυγε ακόμη και με 15 πόντους και έφτασε σχετικά άνετα στη νίκη. Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν στην Ισπανία την Μπασκόνια, το βράδυ της Πέμπτης.

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…

Φλέσσα: Επιμένει στη δήλωση για τα Τέμπη – «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά, δεν φταίει καμία κυβέρνηση» (video)

5299770

Φλέσσα: Επιμένει στη δήλωση για τα Τέμπη – «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά, δεν φταίει καμία κυβέρνηση» (video)

«Παραποιούνται οι δηλώσεις μου», δηλώνει η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυ Φλέσσα