Newsroom

Newsroom

Euroleague: MVP της σεζόν ο Σέρχιο Γιουλ

O Σέρχιο Γιουλ αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας για τη φετινή περίοδο και παρέλαβε το βραβείο του σε μια λαμπρή εκδήλωση, στο Ciragan Palace δίπλα στο Βόσπορο.

5920a5e31dc524587c8b4703

Ο Ισπανός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε μέσο όρο 16,1 πόντους (με 50,9% στα δίποντα, 32,6% στα τρίποντα, 84,8% στις βολές), 2 ριμπάουντ, 5,9 ασίστ, 0,9 κλεψίματα και 2,4 λάθη ανά αγώνα.

Πριν ανακοινωθεί το όνομά του ως του MVP της σεζόν, τα βραβεία τους παρέλαβαν τα μέλη της καλύτερης πεντάδας, ανάμεσα στα οποία ο Γιώργος Πρίντεζης του Ολυμπιακού.

Μαζί του στους κορυφαίους ήταν οι Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Φενέρμπαχτσε), Έκπε Ούντο (Φενέρμπαχτσε) και ο Γιουλ.

Τη δεύτερη καλύτερη πεντάδα συνέθεσαν οι Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μπραντ Γουόναμεϊκερ (Νταρουσάφακα), Νικολό Μέλι (Μπάμπεργκ), Μπράιαντ Ντάνστον (Αναντολού Εφές) και Γκουστάβο Αγιόν (Ρεάλ Μαδρίτης).

Ο Λούκα Ντόντσιτς της Ρεάλ Μαδρίτης παρέλαβε το βραβείο του «Ανερχόμενου Αστέρα» της διοργάνωσης, κερδίζοντας στη σχετική ψηφοφορία τον Άντε Ζίζιτς της Νταρουσάφακα.

Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Κιθ Λάνγκφορντ (Ούνιξ Καζάν), ενώ καλύτερος αμυντικός ήταν ο Άνταμ Χάνγκα της Μπασκόνια, που υπήρξε ο πρωταγωνιστής και της πιο θεαματικής φάση της χρονιάς.