Euroleague: Με τρομερή άμυνα ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπαρτσελόνα

O Ολυμπιακός πέτυχε απόψε στο ΣΕΦ την πέμπτη του νίκη στους έξι τελευταίους αγώνες του κόντρα στη Μπαρτσελόνα, και επέστρεψε στις επιτυχίες ύστερα από δύο συνεχείς ήττες.

582cc0551dc5244d2c8b49fe

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 59-52 και έφτασαν στις τέσσερις νίκες σε επτά αναμετρήσεις, όπως και οι Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι Μιλάνο και ο ηττημένος του αγώνα με τον οποίο ολοκληρώνεται η 7η ημέρα ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επέβαλε το ρυθμό της από την αρχή, καθώς με καλή άμυνα και πολύ τρέξιμο προηγήθηκε 11-7 και ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο στο +5 (21-16).

Η αστοχία των γηπεδούχων, όμως, δεν επέτρεπε στη διαφορά να μεγαλώσει, παρά την εξαιρετική άμυνα και την πίεση που οδηγούσε τους Καταλανούς σε πάρα πολλά λάθη. Η Μπαρτσελόνα έμενε κοντά (23-21), αλλά με προσωπικές ενέργειες του Γκριν, που ήρθε από τον πάγκο, ο Ολυμπιακός πήγε στο +7 (30-23) και το ημίχρονο τον βρήκε να προηγείται με 32-25.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν διευρύνει το προβάδισμά τους αν δεν επέμεναν τόσο έξω από τα 6,75μ. ενώ έβλεπαν πως είναι άστοχοι και με τον Ράις πλήρως εξουδετερωμένο στο πρώτο μισό, διάστημα στο οποίο ο Αμερικανός έμεινε άποντος.

Ο Σπανούλης με τρίποντο (15 πόντοι, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ) έκανε το 35-25 και λίγο αργότερα 39-28. Όμως, τα λάθη στην επίθεση και η άνοδος του Ράις επέτρεψαν στους Ισπανούς να πλησιάσουν (39-34), αλλά η ενέργεια και οι πόντοι του Χάκετ έφεραν το 44-34.

Κάπως έτσι πήγε το παιχνίδι ως το τέλος, αφού ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να τρέξει καθώς δεν το επέτρεπε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η άμυνά του όμως εξακολουθούσε να λειτουργεί υποδειγματικά και παρότι η «Μπάρτσα» πλησίασε στους 5 πόντους (56-51), το καλάθι του Μπιρτς στο 1:14΄΄ της έδωσε τη χαριστική βολή.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.