Newsroom

Newsroom

Eurogroup: Εγκρίθηκε η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Βελτίωση και στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

4610227 1

Ολοκληρώθηκε στο Eurogroup, που συνεδριάζει στο Βουκουρέστι, η συζήτηση για το θέμα της Ελλάδας και επικυρώθηκε η θετική εισήγηση των θεσμών (Κομισιόν) και του Euro Working Group για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για την επιστροφή των κερδών που διακρατούν η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP), καθώς και την αναστολή της προσαύξησης του επιτοκίου της δεύτερης δανειακής σύμβασης, στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Αφού εγκρίθηκε η εκταμίευση από το Eurogroup, θα ξεκινήσουν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφοριών σε ορισμένα κοινοβούλια, όπως το γερμανικό. 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το κλίμα κατά τη συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα θετικό για την Ελλάδα και για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

Συνεχίζεται η πτώση στην απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

Παράλληλα, η απόδοση του 10ετους ομολόγου έφθασε το 3,53% ενώ το ιταλικό 10ετές κινείται σταθεροποιητικά στο 2,50% διαμορφώνοντας το μεταξύ τους spread στις 103 μονάδες βάσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη την καμπύλη αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων έχει σημειωθεί μεγάλη βελτίωση σήμερα. Επίσης, το ελληνικό CDS έχει βελτιωθεί στις 362 μονάδες βάσης από 365 μονάδες βάσης που ήταν χθες ενώ εσχάτως είχε βρεθεί στις 334 μονάδες βάσης.

Αντίστοιχα η απόδοση του 5ετους τίτλου κυμαινόταν στο 2,45% απο 2,43% χθες.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…