Newsroom

Newsroom

Eurogroup: Εγκρίθηκε η δόση των 9,2 δισ. προς την Ελλάδα – Tα 7,2 δισ. πάνε στις τράπεζες

Την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 9,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της Eυρωζώνης.…

Την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 9,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της Eυρωζώνης. Από το συνολικό χρηματικό ποσό, τα 7,2 δισ. ευρώ αφορούν στον τραπεζικό τομέα και τα 2 δισ. ευρώ κρατικές δαπάνες.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της Ελλάδας ενώ για την Κύπρο είπε πως η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον Μάρτιο.

Στην ανακοίνωσή του το Eurogroup αναφέρει ότι με ικανοποίηση σημειώνει ότι έχουν επιτευχθεί οι στόχοι του Μνημονίου για τον Ιανουάριο, ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι υιοθετήθηκε η μεταρρύθμιση στο φόρο εισοδήματος και έχουν προσαρμοστεί οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τη χαμηλή κατανάλωση και η εισφορά για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επίσης, χαιρετίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την απλοποίηση του κώδικα φορολογίας εισοδήματος μέχρι την άνοιξη. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το Eurogroup προσβλέπει στην εκταμίευση, αργότερα αυτό το μήνα, δύο δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα βάσει του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής και άλλα 7,2 δισεκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…