Newsroom

Newsroom

Euroferry Olympia: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Συνεχίζεται το έργο της πυρόσβεσης στο πλοίο Euroferry Olympia. Τρεις Έλληνες στους αγνοούμενους

5515303 1

Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου  «Euroferry Olympia» από άνδρες της ΕΜΑΚ, με το πλοίο να συνεχίζει να φλέγεται ανοιχτά της Κέρκυρας.

Την Παρασκευή, δύο εναέριοι διασώστες και άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο, απομακρύνθηκαν, ενώ όπως σημείωναν πηγές από το λιμενικό σώμα, τα θερμικά φορτία στο πλοίο είναι ανεβασμένα, και το σκοτάδι μαζί με τους πυκνούς καπνούς, δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης στο φλεγόμενο πλοίο  συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο.

Έως τώρα, από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών, ενώ άλλα 12 φέρονται ως αγνοούμενα, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι.

Πλακιωτάκης: Γιγαντιαία επιχείρηση

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε δηλώσεις μιλώντας στον ΑΝΤ1 , μίλησε για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν οι Αρχές για να σβήσουν τη φωτιά στο «Euroferry Olympia», αλλά και να εντοπίσουν τους αγνοούμενους.

Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «διασώσαμε μέχρι στιγμής 280 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, αλλά υπάρχουν ακόμη 12 αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες».

Συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν ακόμη εστίες φωτιάς στο πλοίο κι αυτό εμποδίζει τα σωστικά συνεργεία να ανέβουν πάνω σε αυτό, καθώς οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του φτάνουν του 500 ή ακόμη και τους 600 βαθμούς Κελσίου».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…