Newsroom

Newsroom

Euroferry Olympia: Η συγκλονιστική κατάθεση του Λευκορώσου που διασώθηκε -«Μου είπαν να μείνω στο γκαράζ»

Ο νεαρός οδηγός προσήλθε στο Λιμεναρχείο για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.   

5519777

Ο Λευκορώσος, ο οποίος διασώθηκε σαν από θαύμα από το φλεγόμενο Euroferry Olympia, στην κατάθεσή του περιγράφει πως διασώθηκε και αφήνει αιχμές κατά της πλοιοκτήτριας εταιρίας καθώς όπως αναφέρει του «είπαν» να μείνει στο όχημά του, ενώ το καράβι ήταν εν πλω, ενώ και οι πυροσβεστήρες δεν λειτουργούσαν. «Ψυχολογικά δεν είμαι καλά. Ήμουν δύο μέρες στο νοσοκομείο. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι επέζησα. Ούτε εγώ δεν μπορώ να εξηγήσω πώς κατάφερα να βγω. Η δύναμη για επιβίωση με οδήγησε στην έξοδο. Είχε τόσο μεγάλη ζέστη και το σίδερο ήταν τόσο ζεστό που το ακουμπούσες με ένα αντικείμενο και άνοιγε τρύπα. Εύχομαι να βρεθούν και οι άλλοι οδηγοί και να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μεταφέρεται στο λιμάνι του Αστακού το Euroferry Olympia – 30 ώρες αγωνίας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το  υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην σημερινή του θέση. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρειαστούν 30 ώρες για να ρυμουλκηθεί το πλοίο στον Αστακό. Αφού θα πρέπει να καλύψει μια απόσταση 90 μιλίων και η ταχύτητα ρυμούλκησης δεν ξεπερνάει τα 3 μίλια. Όπως γίνεται αντιληπτό η επιχείρηση εντοπισμού των 10 εγκλωβισμένων θα αρχίσει μετά από 30 ώρες. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…