EURO: Με "σφραγίδα" Ρονάλντο η Πορτογαλία στην επόμενη φάση – Το "παραμύθι" της Ισλανδίας συνεχίζεται

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «μίλησε», και στον πιο καθοριστικό αγώνα της Πορτογαλίας, σκόραρε δύο φορές, έδωσε και την ασίστ για το άλλο γκολ, στο 3-3 της Πορτογαλίας με την Ουγγαρία, που προηγήθηκε τρεις φορές (!) στη Λιόν και προκρίθηκε ως τρίτη από τον ΣΤ΄όμιλο για να παίξει με την Κροατία.

576adc221dc524ad4c8b48cf

Το σκορ άνοιξε στο 19΄ για τους Ούγγρους, όταν ο Γκέρα σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε κάτω από πόδια και κατέληξε στη γωνία του Ρούι Πατρίσιο. Το γκολ «σόκαρε» την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, που πάντως ισοφάρισε στο 42΄ όταν ο Ρονάλντο πέρασε ασίστ στον Νάνι κι αυτός με σουτ πάνω στην κίνηση έγραψε το 1-1.

Στο 47΄ με σουτ του Τζούτζακ και κόντρα, η Ουγγαρία πήρε ξανά το προβάδισμα, όμως στο 50΄ από παράλληλη σέντρα του Ζοάο Μάριο ο Κριστιάνο Ρονάλντο πετάχθηκε στο σημείο του πέναλτι και με απίθανο τακουνάκι ισοφάρισε ξανά.

Στο 55΄ νέο σουτ του Τζούτζακ, διπλή κόντρα σε σώματα Πορτογάλων και το 3-2 ήταν γεγονός για τους Μαγυάρους, αλλά στο με τις άμυνες… τρύπιες ο CR7 πέτυχε το 3-3 στο 62΄ με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Κουαρέσμα, έφτασε τα 8 γκολ σε τελικές φάσεις EURO και είναι δεύτερος, πίσω μόνο από τον Μισέλ Πλατινί (9) στην ιστορία της διοργάνωσης.

Με τη σέντρα, οι Ούγγροι επιτέθηκαν ξανά, ο Έλεκ πρόλαβε με προβολή τον Πέπε, αλλά αυτή τη φορά ο Ρούι Πατρίσιο «σώθηκε» από το δοκαρι (64΄). Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έψαξε το τέταρτο γκολ που θα της έδινε τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε και τώρα θα περιμένει τον αντίπαλό της μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.

Δεύτερη στον Όμιλο η Ισλανδία

Η «Σταχτοπούτα» Ισλανδία συνεχίζει το παραμύθι στο Euro 2016, αυτή τη φορά, νικώντας με 2-1 την Αυστρία. Οι Ισλανδοί κατάκτησαν τη δεύτερη θέση στον ΣΤ΄ όμιλο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Στο 2΄ ο Γκούντμουσον έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς το σουτ έξω από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά στο 18΄ η Ισλανδία άνοιξε το σκορ, όταν ο Μπέντβαρσον βγήκε απέναντι από τον Άλμερ και πλάσαρε για το 1-0.

Στο 36΄ ο Σκούλασον τράβηξε στην περιοχή τον Αλάμπα και ο Πολωνός διαιτητής Μαρτσίνιακ έδειξε πέναλτι για την Αυστρία. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντράγκοβιτς, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Στο 60΄ ο Σοπφ, που είχε μπει αλλαγή, με ωραία ατομική προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα και σημειώνοντας το πρώτο γκολ της Αυστρίας στη διοργάνωση. Η Ισλανδία με το 1-1 δεν ρίσκαρε καθόλου και φύλαγε τα… μετόπισθεν.

Στο 72΄ ο ίδιος παίκτης βγήκε τετ α τετ με τον Χάλντορσον, αλλά ο τερματοφύλακας της Ισλανδίας κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του. Οι Αυστριακοί στα τελευταία λεπτά πίεσαν πολύ ψηλά για να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση και τελικά το… πλήρωσαν.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Ισλανδοί βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Τράουστασον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, που έδωσε στην ομάδα του τη δεύτερη θέση και άφησε τους Αυστριακούς εκτός συνέχειας.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…