Euractiv: «Κόκκινη κάρτα από Καραμανλή σε Μητσοτάκη για το ελληνικό Watergate»

Το Euractiv εστιάζει σε τρία κρίσιμα σημεία από την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Κρήτη.

Μητσοτάκης Καραμανλής

Με τίτλο «ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει κόκκινη κάρτα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ελληνικό Wategate», το Euractiv φιλοξενεί σημεία της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση να ρίξει φως στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – Το Euractiv εστιάζει σε τρία σημεία της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή.

«Ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απηύθυνε έκκληση στη νυν κυβέρνηση ώστε να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. Το ελληνικό Watergate έχει δημιουργήσει τριγμούς στο κυβερνών κόμμα της ΝΔ», επισημαίνει στο ρεπορτάζ του ο Σπύρος Σιδέρης.

Όπως επισημαίνεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, το σκάνδαλο «Watergate» της Ελλάδας έχει προκαλέσει τη σφοδρή κριτική του από τα διεθνή ΜΜΕ. Το τελευταίο «χτύπημα» ήρθε από το «Der Spiegel», το οποίο ανέφερε ότι ο Μητσοτάκης παρουσιάζεται ως ρεφορμιστής, αλλά στην πραγματικότητα «κυβερνά όλο και περισσότερο ως αυταρχικός».

«Μπορεί να συστάθηκε Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αλλά σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα», υπογραμμίζει το ρεπορτάζ του Euractiv, που μπαίνει στη μακρά λίστα των διεθνών ΜΜΕ που έχουν ασκήσει κριτική κατά του πρωθυπουργού και της ΝΔ, οι οποίοι εξακολουθούν να στηρίζουν το αφήγημα περί «εξωτερικών εχθρών» που επιδιώκουν αποσταθεροποίηση της χώρας…

euractiv

Όσον αφορά την ομιλία Καραμανλή, το Euractiv εστιάζει στα εξής σημεία:

  • Εάν η κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, «δεν είναι μόνο αντιδημοκρατικό και παράνομο, αλλά και ξεπερνά κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής βλακείας που είναι αδιανόητο».
  • Επέμεινε ότι είναι επείγουσα ανάγκη να διευκρινιστεί ποιος και γιατί ζήτησε την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και ποιος βρίσκεται πίσω από τη χρήση του παράνομου λογισμικού Predator κατά των δημοσιογράφων.
  • Ο πρώην πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με μια ρήση που -σύμφωνα με το Euracriv- ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Άλλο το να θωρείς κορφές και άλλο να τις φτάνεις».

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…