Newsroom

Newsroom

Euractiv για καταγγελίες Βαξεβάνη: Ένας ακόμη Έλληνας δημοσιογράφος υπό την απειλή θανάτου

Εκτενές ρεπορτάζ του Euractiv για τις καταγγελίες του Κώστα Βεξαβάνη και τη στοχοποίησή του με «συμβόλαιο θανάτου».

4727900 1

Μετά το εκτενές ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) που αναδημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα της γαλλόφωνης ελβετικής εφημερίδας Le Matin ένα ακόμα μέσο ενημέρωσης αναφέρεται στις απειλές που δέχεται ο εκδότης της εφημερίδας Documento.

Με τίτλο, «Ένας ακόμη Έλληνας δημοσιογράφος υπό την απειλή θανάτου» η ιστοσελίδα επισημαίνει στο άρθρο της πως οι νέες αυτές καταγγελίες από τον Κώστα Βαξεβάνη έρχονται λίγες μόνο εβδομάδες αφότου η ελληνική κοινωνία σοκαρίστηκε από τη δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Επίσης, αναφέρεται στην αντίδραση ορισμένων πολιτικών οι οποίοι ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία του δημοσιογράφου και συγκεκριμένα στέκεται στην ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος διέταξε έκτακτα μέτρα προστασίας τους καθώς επίσης και διερεύνηση της υπόθεση σε συνεργασία με το εισαγγελέα.

Παράλληλα, το Euractiv υπενθυμίζει τη συνέντευξη που είχε δώσει στην ιστοσελίδα τους στις 16 Απριλίου η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια Věra Jourová η οποία ανέφερε ότι η Επιτροπή σχεδιάζει να εκδώσει σύσταση προς τα κράτη μέλη, η οποία θα είναι πολύ ισχυρή ως προς τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια των δημοσιογράφων.

«Ως μέρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τα ΜΜΕ, πρόσφατα συγκεντρώσαμε ενδιαφερόμενους για να συζητήσουμε για την ασφάλεια των δημοσιογράφων. Τα κράτη μέλη πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη αυτό το ζήτημα όχι μόνο λόγω των δολοφονιών, αλλά και λόγω της τρομερής αποτυχίας των υπηρεσιών ασφαλείας να προστατεύσουν τους ευάλωτους. Είναι επίσης θέμα φήμης για τα κράτη μέλη» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.