Newsroom

Newsroom

Έτσι θα παρακολουθούν οι θεατές τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Φεστιβάλ Αθηνών μας ενημερώνει για το πώς θα παρακολουθούμε φέτος τις παραστάσεις σε Ηρώδειο και Επίδαυρο. 

φεστιβαλ

“Λόγω της πανδημίας του COVID-19 και των σχετικών μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, ως διοργανώτρια αρχή, έχει μεριμνήσει για την εφαρμογή ειδικών μέτρων στους χώρους των φετινών εκδηλώσεών του, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων όσοι θα παρευρεθούν σε αυτές (θεατές, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι). Καθώς έχει ήδη αρχίσει η προπώληση των εισιτηρίων, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε το κοινό ότι η διεξαγωγή των εκδηλώσεων θα είναι ασφαλής, αφού θα γίνει με πολύ αυστηρές προδιαγραφές.

Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ ενσωμάτωσε στους κανονισμούς λειτουργίας του τα υγειονομικά μέτρα που θέσπισε η Ελληνική Κυβέρνηση για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτά θέατρα. Τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται στοχεύουν στην προστασία των θεατών κατά την είσοδο και την έξοδό τους, καθώς και κατά την παραμονή τους στους χώρους των εκδηλώσεων.

Οι ανοιχτοί χώροι που θα χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020 είναι το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, που θα λειτουργήσουν με το 45% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφάλειας μεταξύ των θεατών. Μετά από μια εκ νέου αποτύπωση των θεάτρων, οι θέσεις θα είναι αριθμημένες τόσο στο Κάτω Διάζωμα όσο και στο Άνω Διάζωμα. Θα διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για ομάδες 2, 3 ή 4 ατόμων. Όλα τα εισιτήρια θα είναι προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα.

Οι διαδρομές και οι πύλες εισόδου και εξόδου των θεατών έχουν διαφοροποιηθεί, όπου είναι εφικτό, έτσι ώστε να μην σημειώνεται μεγάλη συγκέντρωση κοινού έξω από τα θέατρα, ενώ έχει προβλεφθεί περισχοίνιση για την τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των θεατών κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους από τους χώρους. Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την είσοδο και την έξοδό τους από το θέατρο.

Για την αποφυγή συνωστισμού στους χώρους υγιεινής, επιπλέον χημικές τουαλέτες έχουν τοποθετηθεί σε ειδικές θέσεις εκτός θεάτρου. Για τον ίδιο λόγο, το κυλικείο του Ηρωδείου δεν θα λειτουργήσει και το Φεστιβάλ θα προσφέρει σε όλους τους θεατές από ένα μπουκαλάκι νερό.

Ειδικά μέτρα διαμόρφωσης έχουν εφαρμοστεί επίσης στα καμαρίνια και τους περιβάλλοντες χώρους τους, ώστε να εξασφαλίζουν συνθήκες υγιεινής για τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ προχώρησε στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού ταξιθεσίας και φύλαξης, για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων και κανόνων, και για τη διευκόλυνση του κοινού και των καλλιτεχνών.

Από τους θεατές μας ζητάμε την κατανόησή τους και τη συνεργασία τους στην εφαρμογή των μέτρων και την τήρηση των κανονισμών που έχουν αποφασιστεί”.

Συνοπτικά, και για την ενημέρωση του κοινού, αναφέρουμε ότι προβλέπονται τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδό τους στο θέατρο, και μέχρι την τοποθέτησή τους στις θέσεις τους, καθώς και κατά την έξοδό τους από τον χώρο.

Τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των προσώπων στις διαδρομές από και προς τους χώρους των εκδηλώσεων, στους χώρους υγιεινής (τουαλέτες), στα ταμεία, στα πωλητήρια κλπ.

Αποφυγή συγχρωτισμού στους κοινόχρηστους χώρους. Σημειώνεται ότι στους κοινόχρηστους χώρους έξω από κάθε θέατρο (όπως η πλατεία μπροστά από το ΩΗΑ) δεν θα επιτρέπεται η παραμονή των θεατών, αλλά μόνο η διέλευσή τους, μέχρι τα σημεία εισόδου στα θέατρα.

Απαγόρευση παραμονής στις ροές ελέγχου εισιτηρίων περισσότερων του ενός ατόμων – με την εξαίρεση κατόχων εισιτηρίων ομάδας δύο, τριών ή τεσσάρων θέσεων, για τους οποίους επιτρέπεται η παραμονή στις ροές ελέγχου έως δύο ατόμων.

Ρητή απαγόρευση της αυτόβουλης μετακίνησης θεατών σε καθίσματα άλλα από αυτά που αναγράφονται στα εισιτήριά τους, καθώς και της μετακίνησης των φορητών καθισμάτων (αριθμημένων μαξιλαριών, φορητών καθισμάτων κοκ), με δεδομένο ότι όλες οι θέσεις θα είναι αριθμημένες και κατανεμημένες με βάση τις οδηγίες για την τήρηση των αποστάσεων που έχουν δοθεί από τα αρμόδιους φορείς.

Συμμόρφωση προς τις υποδείξεις του προσωπικού ασφάλειας και εξυπηρέτησης του κοινού.

Η διοργανώτρια Εταιρεία έχει δικαίωμα να ζητήσει την απομάκρυνση από τον χώρο της εκδήλωσης κατόχου εισιτηρίου που δεν συμμορφώνεται με τα προαναφερόμενα μέτρα και κανονισμούς.

Συνιστάται η αγορά των εισιτηρίων πριν από την ημέρα της εκδήλωσης, είτε ηλεκτρονικά (www.greekfestival.gr), είτε από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Κεντρικά εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39), είτε τηλεφωνικά (210 3272000).

Συνιστάται επίσης η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ Αθηνών ετοίμασε και σχετικό βίντεο με την ηθοποιό Κόρα Καρβούνη

 

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

5848271

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

Την αναστολή των καθηκόντων του επίορκου γιατρού αποφάσισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης μετά…

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

Απόδημος

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», ανέφερε ο Δημήτρης Σαββίδης στο βίντεο…

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…