Newsroom

Newsroom

Έτσι θα λαμβάνεται η μικρή επιδότηση στη βενζίνη – Πώς θα λειτουργεί η κάρτα

Πώς θα λειτουργεί το ηλεκτρονικό «κουπόνι» της κυβέρνησης για την επιδότηση των 40 ευρώ στη βενζίνη

5344434

Με την έκδοση μιας ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων, κατά το πρότυπο του freedom pass, που θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια θα γίνεται η επιδότηση του κόστους αγοράς καυσίμων για 3 μήνες. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, προσθέτοντας ότι η εν λόγω κάρτα θα αφορά σε φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Θα δηλώνεται στο gov.gr ένα μόνο όχημα (όχι σε ακινησία) ανά δικαιούχο. Όσοι δεν έχουν smart phones, όπου θα εμφανίζεται η κάρτα, θα δηλώνουν τραπεζικό λογαριασμό. Για την ηπειρωτική χώρα, η επιδότηση θα είναι 0,22 ευρώ ανά λίτρο, ή συνολικά 40 ευρώ το τρίμηνο για κατανάλωση 60 ευρώ ανά μήνα. Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε για παράδειγμα, ότι με τιμή αμόλυβδης τα 2,10 ευρώ ανά λίτρο, ο δικαιούχος θα πληρώνει 1,88 ευρώ ανά λίτρο για τα 60 λίτρα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε επιδότηση καυσίμων με 22 λεπτά το λίτρο ανά μήνα για αγορά 60 λίτρων καυσίμων για τρεις μήνες σε φυσικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και ελεύθεροι επαγγελματίες, με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ που διαθέτουν ένα αυτοκίνητο. Για τις νησιωτικές περιοχές θα είναι 0,27 ευρώ ανά λίτρο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που βασίζονται στα όσα ανακοινώθηκαν, η επιδότηση για τη βενζίνη του αυτοκινήτου ανέρχεται σε περίπου 13 ευρώ τον μήνα, για τρεις μήνες.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…