Newsroom

Newsroom

Ετσι κάνει τη Γερμανία αφεντικό της Ευρωζώνης ο Σόιμπλε – Σφυρίζουν αδιάφορα Σαμαράς και άλλοι Ευρωπαίοι

Μηχανισμούς με τους οποίους η Γερμανία θα ελέγχει το σύνολο των χωρών της Ευρωζώνης και θα μετατρέπει τους αρχηγούς κρατών…

soible 1

Μηχανισμούς με τους οποίους η Γερμανία θα ελέγχει το σύνολο των χωρών της Ευρωζώνης και θα μετατρέπει τους αρχηγούς κρατών σε Περιφερειάρχες προωθεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Από τη μια ξεκαθαρίζει ότι θέλει να ελέγχει τους προϋπολογισμούς των κρατών – μελών και από την άλλη υπερασπίζεται την προώθηση της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας του, λέγοντας οτι η πολιτική της δημιουργεί θέσεις εργασίας στη ζώνη του Ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, επιδιώκει να ορίσει Επίτροπο, ο οποίος θα ελέγχει τους κρατικούς προϋπολογισμούς και θα δίνει το δικαίωμα στην ισχυρή Γερμανία, να κάνει παρεμβάσεις.
Με παράδειγμα μάλιστα την Ελλάδα, δήλωσε: «Πρέπει να τηρούμε τους κανόνες που έχουμε συμφωνήσει, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να επιμένουμε (να εφαρμόζονται) τα συμφωνηθέντα» και συμπλήρωσε ότι τα όσα έγιναν στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν τα επιχειρήματά του. 
Σύμφωνα δε, με το δελτίο ενημέρωσης Agence Europe ο Σόιμπλε επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει ήδη εργαλειοθήκη ενισχυμένων μέσων επιτήρησης των εθνικών προϋπολογισμών.

Εμφανίζοντας παράλληλα τη Γερμανία, ως τη χώρα που δίνει δουλειές και προωθεί την ανάπτυξη σε άλλες χώρες, ο Σόιμπλε είπε, ότι οι γερμανικές εξαγωγές δημιουργούν θέσεις απασχόλησης στην Ευρώπη και ότι οι επικρίσεις περί χαμηλής γερμανικής ζήτησης δεν είναι πλέον έγκυρες, καθώς «είμαστε σε διαδικασία μείωσης του πλεονάσματος μας, αυτή είναι η συνεισφορά μας στο γεγονός ότι η ίδια η ευρωζώνη είναι ισορροπημένη, το εμπόριο είναι ισορροπημένο. Χωρίς το γερμανικό πλεόνασμα, θα είχαμε έλλειμμα». Σχετικά με την ενίσχυση της διακυβέρνησης της ευρωζώνης, ο Σόιμπλε ζήτησε την αναθεώρηση της Συνθήκης της ΕΕ το συντομότερο δυνατόν, προσθέτοντας ότι αυτό δε θα μπορούσε να γίνει παρά μετά τις ευρωεκλογές.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…