Έτοιμος ο «Βασιλιάς Πύρρος» - Υπερσύγχρονο το νέο αεροδρόμιο Ιωαννίνων (εικόνες)

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και ο «Βασιλιάς Πύρρος» αποκαλύπτεται. Τα έργα στο αεροδρόμιο ολοκληρώθηκαν, οι νέοι χώροι καθαρίζονται και την Παρασκευή ανοίγουν οι νέες αίθουσες για την υποδοχή των πρώτων επιβατών.

NewsRoom 11/07/2019 | 20:02

Μια νέα σελίδα ανοίγει και μαζί μπαίνουν οι βάσεις για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Το αεροδρόμιο άλλωστε αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την τουριστική αναβάθμιση, ειδικά με τις πτήσεις από το εξωτερικό που ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια και σταδιακά αυξάνονται.

Τα έργα για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του αεροδρομίου ξεκίνησαν το 2006, ουσιαστικά όμως «έτρεξαν» τα τελευταία χρόνια. Έτσι σήμερα ο τοπικός αερολιμένας δεν θυμίζει σε τίποτα αυτόν που γνωρίζαμε.

Την θέση του παλιού πήρε ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ικανό να παρέχει πλήθος υπηρεσιών σε υψηλό επίπεδο.

Το έργο λοιπόν ολοκληρώθηκε και μία νέα σελίδα ανοίγει. Τα τελευταία χρόνια αποτυπώθηκε η ισχυρή πολιτική βούληση για την αναβάθμιση του αεροδρομίου κάτι που είναι απαραίτητο να συνεχιστεί.

Άλλωστε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι το μοναδικό στην Βορειοδυτική Ελλάδα που παραμένει υπό κρατικό έλεγχο και ήδη αποτελεί πόλο έλξης για τα μικρά ιδιωτικά αεροσκάφη καθώς προσφέρει χαμηλότερα τέλη.

Οι υποδομές του πλέον δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλα μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια και αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό των πτήσεων που συνεχώς αυξάνεται.

Οι δυνατότητες για… απογείωση του αεροδρομίου υπάρχουν. Τα δύσκολα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν… Στο εξής αρκεί να υπάρξει η ανάλογη πολιτική βούληση και η κινητοποίηση των τοπικών φορέων ώστε οι πτήσεις να αυξηθούν και κυρίως να βρεθεί τρόπος σύνδεσης με την Γερμανία που είναι καθολικό αίτημα των απόδημων Ηπειρωτών.

Πηγή: epiruspost.gr