Έτοιμη να παραδώσει στον Ερντογάν Αρμένιο διανοούμενο φυγά η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για ποιο λόγο κάνει το χατίρι του καθεστώτος Ερντογάν και είναι έτοιμη να τον παραδώσει στα νύχια του τουρκικού καθεστώτος; 

Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον Τουρκο-αρμένιο συγγραφέα και γλωσσολόγο Sevan Nişanyan, ο οποίος ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια, ανακοίνωσε η σύζυγός του στο Twitter, λέγοντας ότι τώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της απέλασης!

Ο Nişanyan, του οποίου η άδεια παραμονής δεν ανανεώθηκε από τις ελληνικές αρχές και στη συνέχεια κηρύχθηκε «persona non grata» από την Αθήνα τον περασμένο μήνα, τέθηκε υπό κράτηση την Πέμπτη και θα αντιμετωπίσει αύριο την ελληνική δικαιοσύνη, γράφει η Ira Tzourou.

Ο 66χρονος Nisanyan ζει στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια μετά τη φυγή του από τουρκική φυλακή, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης.

Τουρκικό δικαστήριο το 2014 καταδίκασε τον Nisanyan σε 17 χρόνια φυλάκιση για εννέα διαφορετικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων 13 μήνες για προσβολή του Προφήτη Μωάμεθ και περισσότερα από οκτώ χρόνια για άλλες «παραβιάσεις» της νομοθεσίας. Τρία χρόνια αργότερα, ο συγγραφέας και γλωσσολόγος ανακοίνωσε στο Twitter ότι διέφυγε στη Ελλάδα.

 

 

Τα ερωτήματα για την ελληνική κυβέρνηση αυτονόητα: για ποιο λόγο κάνει το χατίρι του καθεστώτος Ερντογάν και είναι έτοιμη να τον παραδώσει στα νύχια του τουρκικού καθεστώτος; Είναι δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση να κάνει κάτι τέτοιο; Ούτε τα προσχήματα δε τηρούνται πλέον;

Ο Nişanyan , γράφει η Ahval, έγινε μια αμφιλεγόμενη φιγούρα στην Τουρκία μετά τη δημοσίευση ενός βιβλίου με τίτλο “The Wrong Republic”, το οποίο αμφισβήτησε τα ταμπού σχετικά με την Τουρκική Δημοκρατία και τον ιδρυτή της, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Πηγή: militaire.gr