Έτοιμη να λάβει μέτρα για τις επιπτώσεις του κορονοϊού η ΕΚΤ

Υποστηρικτικά μέτρα προετοιμάζει και η κυβέρνηση της Βρετανίας

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού, τόνισε σε γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η έξαρση του κορονοϊού είναι μία κατάσταση που εξελίσσεται γρήγορα, η οποία δημιουργεί κινδύνους για τις προοπτικές της οικονομίας και τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών. Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις συνέπειές τους για την οικονομία, τον μεσοπρόθεσμο πληθωρισμό και τη νομισματική πολιτική μας. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα, τα οποία είναι αναγκαία και αντίστοιχα με τους υφιστάμενους κινδύνους», δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εν τω μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για την πιθανή εφαρμογή μέτρων υποστήριξης του συστήματος υγείας, των επιχειρήσεων, αλλά και της οικονομίας καθώς ο κορονοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών.

Στη Βρετανία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 40 κρούσματα του κορονοϊού, ενώ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως είναι ενδεχόμενο να υπάρξει “μία πολύ σοβαρή εξάπλωση του κορονοϊού” και ότι η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

“Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για αυτή την παγκόσμια απειλή, ενώ καθώς η μεγαλύτερη οικονομική εικόνα ξεκαθαρίζει, είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε μεγαλύτερη υποστήριξη, όπου αυτό χρειάζεται,” δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ Ρίσι Σουνάκ.

Ο Θεοδωράκης απαντά (;) στην κριτική που δέχτηκε: Ρώτησα ό,τι όφειλα – Θα πάρω συνέντευξη και από Τσίπρα

Ο Θεοδωράκης απαντά (;) στην κριτική που δέχτηκε: Ρώτησα ό,τι όφειλα – Θα πάρω συνέντευξη και από Τσίπρα

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης μήπως και αμβλύνει τη σφοδρή κριτική που…