Έτοιμη και η τέταρτη κορβέτα "στελθ" των Τούρκων

Η Τουρκία έχει έτοιμη και τέταρτη κορβέτα στελθ. Συνεχίζεται η κατασκευή της πέμπτης ενώ η έκτη, έβδομη και όγδοη θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται σύντομα.

5b150c1b1dc524c25d8b46e6

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας Νουρεντίν Τσανικλ παρέστη στην καθέλκυση της τέταρτης κορβέτας με χαρακτηριστικά στελθ.

Ο τούρκος αξιωματούχος τόνισε μεταξύ άλλων πως η Τουρκία είναι πλέον σε θέση να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των πυρομαχικών που χρειάζεται. Ενδεικτικά ανάφερε πως στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» το 91% των πυρομαχικών ήταν εγχώριας κατασκευής. Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε πως η Τουρκία μπορεί να κατασκευάσει το 97% των πυρομαχικών για χερσαίες επιχειρήσεις και το 98% για εναέριες.

Σε σχέση με την κορβέτα επεσήμανε πως «προς το παρόν 4 έχουν καθελκυστεί, συνεχίζεται η κατασκευή της πέμπτης ενώ η έκτη, έβδομη και όγδοη θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται σύντομα».

Ο τούρκος υπουργός πρόσθεσε ακόμα πως η τεχνογνωσία που έχει πλέον η Άγκυρα, της δίνει την δυνατότητα να κατασκευάσει τις MILGEM για πολλές χώρες.

Σχετικά πρόσφατα ξεκίνησε τις δοκιμές στη θάλασσα η τρίτη κορβέτα της κλάσης.

Ως προς τα εμπόδια που είχαν μπει από την Γερμανία ως προς την παράδοση των μηχανών για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα «Firtina», σύντομα θα λυθεί με εγχώρια κατασκευή των εξαρτημάτων που χρειάζονται.


Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…