Ετοιμάζουν «εκπτώσεις» κοροϊδία στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Την Πέμπτη αναμένονται οι προτάσεις των ακτοπλόων για τα εισιτήρια. Στο τραπέζι έκπτωση 20% αλλά όχι για όλους

5575135

Προς νέο φιάσκο βαδίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα πανάκριβα ναύλα παρά τις μειώσεις 40% στις τιμές των καυσίμων. Και αυτό γιατί οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, υπό την ανοχή του Μαξίμου, ετοιμάζονται να ανακοινώσεις εκπτώσεις για συγκεκριμένους επιβάτες, σε συγκεκριμένους προορισμούς και υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το Mega, όμως οι προτάσεις που θα καταθέσουν αύριο οι ακτοπλοϊκές εταιρίες δεν θα είναι ίδιες για όλους

Δίνουν εκπτώσεις που έχουν ήδη στα πακέτα τους

Συγκεκριμένα, εξετάζεται να προχωρήσουν σε εκπτώσεις και προσφορές έως 20% που αφορούν κατά κύριο λόγο στα οικογενειακά πακέτα και για συγκεκριμένα δρομολόγια. Την ίδια στιγμή η προσφορές που δίνουν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες αποδεικνύονται μέγα φιάσκο με τις ευλογίες της κυβέρνησης καθώς το κόλπο με τους συνδρομητές κινητής σε συνεργασία με τις , δίνουν ίση η και καλύτερη σε ορισμένες περιπτώσεις εκπτώσεις. Μάλιστα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ήδη έχουν προχωρήσει εδώ και καιρό σε κάρτες ταξιδιών δίνοντας έκπτωση που αγγίζει το 25% αναλόγως δρομολογίων και προορισμού.

cosmote

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ήδη πηγές της Attica group αναφέρουν πως η ακτοπλοϊκή, που λειτουργεί με τα εμπορικά σήματα Blue Star, Hellenic Seaways και Super Fast, προσανατολίζεται στην ανακοίνωση εκπτώσεων της τάξης του 20% στις μετακινήσεις από και προς Πειραιά, Ραφήνα και Βόλο για τετραμελείς οικογένειες σε οικονομική θέση με Ι.Χ. έως και τα τέλη Αυγούστου. Παράλληλα ο ίδιος όμιλος αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση της συμμετοχής του στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού από το 25% του ναύλου στο 50%, μειώνοντας δραστικά τα κόστη για μετακινήσεις των δικαιούχων του προγράμματος που επιδοτείται από τις ακτοπλοϊκές και το δημόσιο προϋπολογισμό. Ανάλογες πρωτοβουλίες αναμένονται και από άλλες ακτοπλοϊκές, ενώ νωρίτερα την Τρίτη οι Μινωικές Γραμμές ανακοίνωσαν παραταση της έκπτωσης 20% στα δρομολόγια του ταχύπλοου καταμαράν του ομίλου από το Ηράκλειο της Κρήτης προς Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο και Πειραιά και αντίστροφα.

Σημειώνεται πως οι εκπτώσεις αυτές έρχονται και προστίθενται στις εκπτώσεις που ήδη παρέχονται σε κατά περίπτωση δικαιούχους. Επίσης πηγές της Seajets αναφέρουν πως θα διευρύνουν το πρόγραμμα προσφορών που έχουν ήδη εν ενεργεία.

Για όλα αυτά η κυβέρνηση φαίνεται πρόθυμη να παρουσιάσει τις εκπτώσεις ώς μεσοβέζικη λύση… ως κατόρθωμα της. Άλλωστε ήδη ο Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας δήλωσε: «Eμεις αυτό το οποίο είπαμε, και συμφωνήθηκε είναι ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να δοθούν πολύ πιο ανταγωνιστικά πακέτα τιμών στις βασικές γραμμές κορμού, και τις διασυνδέσεις που γίνονται από όλα τα λιμάνια της χώρας προς τα νησιά αυτά την αμέσως επόμενη περίοδο και ως το τέλος του καλοκαιριού»

Φυσικά οι όποιες ανακοινώσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αύριο, αν και πλέον είναι αργλα καθώς πολλοί επιβάτες έχουν ήδη κλείσει τα εισιτήρια για τον τουριστικό προορισμό τους.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…