Ετοίμαζε "δυνατό" χτύπημα ο 29χρονος υποστηρίζουν στελέχη της ΕΛΑΣ

Ο νεαρός άνδρας που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Πλατεία Αττικής εκτιμάται ότι είχε σχέσεις με τον Επαναστατικό Αγώνα και την Πόλα Ρούπα, καθώς και με τους Πυρήνες της Φωτιάς και ετοίμαζε χτύπημα στην ΕΛΑΣ.

59f5981b1dc524311c8b45b7

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει τα ευρήματα που βρέθηκαν στην ”γιάφκα” του 29χρονου καθώς και τα επισκεπτήρια που έκανε στις φυλακές, τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε, όπως και οι συναντήσεις σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στα Εξάρχεια.

«Πρόκειται για ένα ανερχόμενο ηγέτη στο χώρο των ένοπλων οργανώσεων με εξαιρετικές ικανότητες στην κατασκευή βομβών και επαφές σε όλο το δίκτυο των ένοπλων ομάδων» αναφέρει αξιωματούχος της ΕΛΑΣ και προσθέτει «στο παρελθόν κατάφερνε να ξεγλιστρά από τα δίχτυα του νόμου, όμως από το 2015 και μετά είχαν χαθεί τα ίχνη του από την περιοχή των Εξαρχείων».

Οπως αναφέρει μάλιστα το Bloko.gr, οι κινήσεις του 29χρονου έδειχναν ότι είχε εστιαστεί σε πιθανό χτύπημα κατά αστυνομικών και ο συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική σήμανε ”κόκκινο”, λίγες μόνο ημέρες πριν από την επίθεση στο ΑΤ της Πεύκης.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται, για το συγκεκριμένο λόγο είχαν δοθεί εντολές και οδηγίες για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας και επτήρησης με πρώτους στη λίστα αποδεκτών τους υπηρετούντες σε ΜΑΤ- ΥΜΕΤ και ΟΠΚΕ, καθώς επίσης και προς τα επίσημα, σε ότι αφορά στον περιφερειακό έλεγχο οτιδήποτε θεωρηθεί ύποπτο γύρω από τους συνοδευόμενους, καθώς βέβαια και για τον εξονυχιστικό έλεγχο της αλληλογραφίας τους πριν από την παραλαβή.

Οι σχετικές εντολές, συνδυάζονται επίσης με τις εντεινόμενες ανησυχίες των αστυνομικών ΜΑΤ και ΥΜΕΤ που εκτελούν εναλλάξ υπηρεσία στο πεδίο βολής των Εξαρχείων που ζητούν μεταξύ άλλων την απομάκρυνση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ από την Χαριλάου Τρικούπη και τη αλλαγή χρήσης του Πολυτεχνείου.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων